Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peruaans seizoen zoete uien loopt ten einde

In Peru is het seizoen van zoete uien zo goed als voorbij. Hierna zal de aanvoer uit Mexico op gang komen, waar ondanks het koele weer goede volumes worden verwacht. 

"De komende twee weken hebben we nog Peruaanse zoete uien," vertelt Jeff Rhoden van Bland Farms. "De aanvoer uit Peru neemt nu echter af, waarna we met ons Mexicaanse programma beginnen. De groeiomstandigheden in Mexico zijn uitstekend geweest. Het wat koelere weer heeft de rijping iets vertraagd maar over het algemeen verwachten we een goede, consistente aanvoer uit Mexico."

De markt voor zoete uien uit Peru blijft stabiel met prijzen rond de €14,60 - €15,40. 


Mexicaanse zoete uien klaar om gerooid te worden

Lil O's goed ontvangen
Vorig jaar heeft Bland Farms onder de naam 'Lil' O's' een nieuwe lijn zoete uien op de markt gebracht. Het bedrijf biedt deze premium mini-uien jaarrond aan. Rhoden laat weten dat Bland Farms tot dusver positieve reacties op de lijn heeft ontvangen en een sterk jaar verwacht zodra het Vidalia-seizoen over een paar maanden weer van start gaat. 

"De Lil' O's miniatuur uien voor fijnproevers worden met hetzelfde vakmanschap geteeld als de overige producten van Bland Farms," vervolgt Rhoden. "De Lil' O's-lijn stelt ons in staat iedere ui die wij telen te vermarkten en deze uien zijn bovendien veelzijdig en smakelijk. Ze hebben het ideale formaat om salades of hamburgers mee te garneren. Het ras is het hele jaar door verkrijgbaar en retailers kunnen kiezen uit een displayrek of individuele display. Sinds het product op de markt is, is de belangstelling groot geweest. De meeste retailers zijn blij met het potentieel dat deze lijn te beiden heeft, zeker met het oog op het aankomende Vidalia-seizoen."Aanwezigheid op Southern Exposure 
Bland Farms zal evenals voorgaande jaren ook dit jaar weer aanwezig zijn op Southern Exposure. Het bedrijf beschouwt deze vakbeurs als de perfecte gelegenheid om de banden met klanten aan te halen. De beurs is groots genoeg van opzet om voldoende belangstellenden te trekken maar desondanks ook kleinschalig genoeg om nauwe contacten te leggen. 

"We nemen ieder jaar deel aan Southern Exposure," vervolgt Rhoden. "Dit is een uitstekende manier om onze klanten in een intieme setting te ontmoeten. De beurs is prima georganiseerd met een beperkt aantal stands en wordt goed bezocht door retailers, groothandelaren en klanten."


Bezoek Bland Farms in Stand 434.

Voor meer informatie:
Jeff Rhoden
Bland Farms
Tel: +1 (800) 354-1240

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018