Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschillen in uienbewaring

Nog steeds zijn er grote verschillen te ontdekken in de bewaarloodsen van uien. Van partijen uien die heel mooi en goed in de bewaring zitten tot partijen uien waar (weer) problemen voordoen.

Momenteel zijn al veel 'slechte' partijen uien opgeruimd. Echter zijn er ook nog steeds partijen waar zich problemen (opnieuw) voordoen. Deze partijen hebben over het algemeen last van een fusarium besmetting of schot. Schot komt geleidelijk in een partij. Bart Schriever (rechts), promotor bij De Groot en Slot: "Om dit te monitoren, is het belangrijk regelmatig uien door te snijden. Bij voorkeur de kleinere uien, hier zie je vaak als eerste schot in komen. Wij zien ook partijen met een fusarium aantasting die onder controle leek, maar opeens weer begint uit te breiden." Gelukkig zien we ook hele mooie partijen. Zoals de partij Hystore en Red Tide van teler Rudolf Kempener (links) te Eijsden. Kempener: "De Groot en Slot heeft het pareltje van de rode rassen in handen! Qua kleur, uniformiteit, maar ook bewaarbaarheid."



Voor meer informatie:
De Groot en Slot
Westelijke randweg 1
1721 CH Broek op Langedijk
0226 33 12 00

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: