Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop Emté: geen grote gevolgen voor Smeding

Gezien de grote wederzijdse belangen van Smeding en Sligro - Sligro bezit 49% van de aandelen in Smeding - zal de verkoop van Emté-supermarkten aan Jumbo en Coop voorlopig nog geen grote gevolgen hebben voor Smeding in Sint Annaparochie. Smeding is huisleverancier van de 130 Emté-winkels. Woordvoerder Wilco Jansen van Sligro zegt tegen de Leeuwarder Courant dat de belangen van de groothandel vanaf het begin van de onderhandelingen zwaar hebben meegewogen. "Onze wederzijdse belangen zijn groot'', aldus Jansen. Er is afgesproken dat Smeding de komende jaren de Emté-supermarkten zal blijven beleveren. "Maar voor de eeuwigheid kun je natuurlijk niks vastleggen." Jumbo heeft The Greenery als vaste leverancier.

Sligro wordt leverancier van de restaurantketen La Place. Daar kunnen er verschuivingen optreden in het assortiment en mogelijk ook in afnemende volumes door de nieuwe aanwinsten van Jumbo en Coop. Emté-supermarkten zijn met ruim 60 miljoen euro goed voor bijna een derde van de Smedingomzet (190 miljoen), dat in totaal ongeveer 500 medewerkers telt.

Klik hier voor het artikel uit de Leeuwarder Courant

Publicatiedatum: