Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groenteshoarma, pureersoep en kikkerwertenpasta in de race

Wie wint de Jaarprijs Goede Voeding 2018?

Uit 32 verschillende inzendingen die dit jaar meedingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2018 heeft de vakjury drie producten gekozen die voor de hoofdprijs in aanmerking komen. Via de website van de Jaarprijs Goede Voeding kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen zou moeten winnen. Samen met het oordeel van de publieksjury bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar.

De Jaarprijs Goede Voeding is een prijs die innovatie stimuleert en gezondere producten binnen het bereik van een grote groep consumenten brengt. In het onderstaande juryrapport staan de drie genomineerde producten.

Hoemoes less salt, Maza Mediterranean Delicacies
Hoemoes less salt is een kikkererwtenpasta, bijvoorbeeld voor op brood, waarin de producent het zoutgehalte met de helft heeft gereduceerd. De meeste van dit soort producten bevat te veel zout. Ook in Hoemoes less salt zit nog zout, maar veel minder dan in andere, soortgelijke producten. Daarbij smaakt het goed.
Doordat het product gemaakt is op basis van kikkererwten, draagt het bij aan de consumptie van meer plantaardige producten, in het bijzonder peulvruchten. Hoemoes less salt is een makkelijk alternatief voor klassieke vormen van broodbeleg. Er zitten veel onverzadigde vetten in: van de 30,4 gram vet per 100 gram is 26,6 gram onverzadigd. Het eiwitgehalte is 6,4 gram per 100 gram en het koolhydraatgehalte 6,1 gram, waarvan 0,1 gram suikers.

AH verse Pureersoep Pompoen Wortel
Met het complete soeppakket van Albert Heijn worden consumenten in staat gesteld op een makkelijke manier meer groente te eten, tussendoor of bij de hoofdmaaltijd. Het product voorziet na bereiding voor ongeveer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. De verpakking ziet er vers en uitnodigend uit. Door de groente aan te fruiten, te koken en te voorzien van de bijgevoegde kruiden, staat er in zo'n kwartier tijd een verse kom soep op tafel. Het zoutgehalte is laag, de smaak is uitstekend. Er zijn meerdere varianten van de soep verkrijgbaar.

Jumbo Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma
Bij veel Nederlanders is shoarma ingeburgerd. De vegetarische variant van Jumbo vormt een gezond alternatief voor de shoarmareepjes op basis van vlees. Ze bevatten voldoende eiwit, vitamine B12 en ijzer. Daarbij zijn ze een bron van vezels. Het natriumgehalte is wel wat aan de hoge kant. De keuze voor een vegetarische shoarma in plaats van een shoarma op basis van vlees draagt bij aan de consumptie van meer plantaardige producten en is gunstiger voor het milieu. Bovendien smaakt het product volgens de jury net als echt vlees.

Prijsuitreiking Jaarprijs op Food Future Event
De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2018 zal bekend worden gemaakt tijdens het Food Future Event dat plaatsvindt op 5 april in Den Bosch (locatie: Congrescentrum 1931). Ook zullen daar twee producten bekend worden gemaakt die een bijzondere vermelding krijgen. De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2018 mag een jaar lang het logo van de jaarprijs op zijn product voeren.

Voor meer informatie:
Food Future event 2018

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018