Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De beste hybriderassen op een rij

Ben jij al een paar van deze nieuwe smakelijke producten in de supermarkt tegengekomen? 
 
Laten we beginnen met Badger Flame. Deze biet is feloranje en werd ontwikkeld door een professor van de Universiteit van Wisconsin-Madison die een zoet bietenras met een milde smaak wilde creëren dat bij kinderen in de smaak zou vallen. 




En wat te denken van de EverMild ui? Agroreus Monsanto kwam tot de ontdekking dat genetische modificatie minder effectief is bij de ontwikkeling van nieuwe groentenrassen dan de oude, beproefde methode van kruisen (zij het verbeterd en aangepast aan de éénentwintigste eeuw dankzij genetische markeertechniek). Hieruit is onder andere het uienras EverMild voortgekomen dat een lagere concentratie pyruvaat bevat, de stof waaraan uien hun scherpe smaak danken en die zorgt voor tranen bij het snijden van de ui. 

 


In de jaren tachtig werd de Oroblanco geïntroduceerd nadat deze ontwikkeld werd door de Universiteit van Californië en het California Citrus Experiment Station. Deze kruising tussen een grapefruit en een pomelo heeft een minder bittere smaak. Aanvankelijk was het fruit geen succes omdat het zelfs wanneer het rijp is zijn groene kleur behoudt. Toch is het ras aan een comeback bezig, mede dankzij de populariteit van het vergelijkbare ras Sweetie in Japan. 
 




Theguardian.com schrijft verder nog dat wetenschappers in de Verenigde Staten en Israël geëxperimenteerd hebben met het kweken van 'zwarte' tomaten, die van binnen rood zijn maar een donkere schil hebben. De donkere kleur van de schil is te danken aan het hoge gehalte anthocyaan, het pigment waaraan ook blauwe bessen en bramen hun kleur danken. In het Verenigd Koninkrijk worden zwarte tomaten verkocht onder de naam Indigo Rose. 
 



Apriums en pluots werden in de tachtiger jaren door Floyd Zaiger in Californië ontwikkeld. Apriums en pluots zijn hybriden die zelf ook weer afstammen van hybriden. Er vindt al eeuwenlang op natuurlijke wijze kruisbestuiving plaats tussen pruimen en abrikozen. Apriums en pluots werden ontwikkeld door te sleutelen aan de afmetingen. De aprium is vooral een abrikoos en deels een pruim en voor de pluot geldt precies het tegenovergestelde. 
 
Publicatiedatum: