Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Agrifirm

Theo Koekkoek draagt na 16 jaar het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van de Royal Agrifirm Group over aan Arian Kamp. Hij laat het bedrijf gezond achter: "De coöperatie heeft zich doorontwikkeld naar een organisatie die stevig in de markt staat en tegelijkertijd het belang van de leden en klanten altijd voorop heeft staan." 
 
CEO Dick Hordijk roemt de bijdrage van Theo Koekkoek (1971): 'Hij is met zijn ruime ervaring van grote waarde geweest voor Agrifirm. Gedurende de 16 jaar als voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Hij stond tot twee keer toe voor de uitdagende taak een nieuwe fusieorganisatie vorm te geven. Daarbij zijn grote veranderingen in het bedrijf doorgevoerd – zowel in Nederland als in de buitenlandse vestigingen. Theo heeft met zijn sterke coöperatiehart bijgedragen aan het verder professionaliseren van het bedrijf, onder andere met de nieuwe strategie Better Together. Altijd vanuit het belang van de leden en klanten. Als akkerbouwer en pluimveehouder begrijpt hij exact wat er speelt bij de leden en tegelijkertijd staat hij met beide benen in de maatschappij".
 
Arian Kamp (1963) zal worden benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Agrifirm. Kamp, melkveehouder in Raamsdonk, is al sinds 2006 actief als bestuurder bij Agrifirm. Sinds 2013 bekleedt hij de functie van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij beschikt over een omvangrijk netwerk binnen de agrarische sector, het bedrijfsleven, bij overheden en maatschappelijke organisaties. Kamp, die een postdoctorale opleiding volgde aan de Erasmus School of Accounting & Assurance, heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van vernieuwing en innovatie in de land- en tuinbouwsector. Daarnaast is Kamp commissaris van de Rabobank en bestuurslid van onder andere de Stichting Beheer Flynth. Kamp volgt Koekkoek op per 1 april 2018. Zijn huidige functie van vicevoorzitter zal worden overgenomen door Kees van der Bos, commissaris bij Agrifirm sinds 1 oktober 2017.

Koekkoek is sinds 10 januari 2018 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion en lid van het algemeen bestuur van het CDA.
Publicatiedatum: