Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Agrifirm

Theo Koekkoek draagt na 16 jaar het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van de Royal Agrifirm Group over aan Arian Kamp. Hij laat het bedrijf gezond achter: "De coöperatie heeft zich doorontwikkeld naar een organisatie die stevig in de markt staat en tegelijkertijd het belang van de leden en klanten altijd voorop heeft staan." 
 
CEO Dick Hordijk roemt de bijdrage van Theo Koekkoek (1971): 'Hij is met zijn ruime ervaring van grote waarde geweest voor Agrifirm. Gedurende de 16 jaar als voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Hij stond tot twee keer toe voor de uitdagende taak een nieuwe fusieorganisatie vorm te geven. Daarbij zijn grote veranderingen in het bedrijf doorgevoerd – zowel in Nederland als in de buitenlandse vestigingen. Theo heeft met zijn sterke coöperatiehart bijgedragen aan het verder professionaliseren van het bedrijf, onder andere met de nieuwe strategie Better Together. Altijd vanuit het belang van de leden en klanten. Als akkerbouwer en pluimveehouder begrijpt hij exact wat er speelt bij de leden en tegelijkertijd staat hij met beide benen in de maatschappij".
 
Arian Kamp (1963) zal worden benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Agrifirm. Kamp, melkveehouder in Raamsdonk, is al sinds 2006 actief als bestuurder bij Agrifirm. Sinds 2013 bekleedt hij de functie van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij beschikt over een omvangrijk netwerk binnen de agrarische sector, het bedrijfsleven, bij overheden en maatschappelijke organisaties. Kamp, die een postdoctorale opleiding volgde aan de Erasmus School of Accounting & Assurance, heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van vernieuwing en innovatie in de land- en tuinbouwsector. Daarnaast is Kamp commissaris van de Rabobank en bestuurslid van onder andere de Stichting Beheer Flynth. Kamp volgt Koekkoek op per 1 april 2018. Zijn huidige functie van vicevoorzitter zal worden overgenomen door Kees van der Bos, commissaris bij Agrifirm sinds 1 oktober 2017.

Koekkoek is sinds 10 januari 2018 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion en lid van het algemeen bestuur van het CDA.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018