Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Demodag inzet drones voor pricisielandbouw

Drones die over de akker vliegen om te kijken of er water of mest gegeven moet worden, of er plantziektes zijn of dat er al geoogst kan worden. Precisielandbouw met gebruik van drones, technologie en sensoren in de landbouw is iets dat niet meer ver van het bed ligt, maar dat steeds meer gebeurt. En de voordelen hiervan voor boer, bodem en ecosysteem worden steeds duidelijker. Daarom is ZLTO partner in het ICAReS-project dat op 16 maart de Demodag inzet drones voor precisielandbouw organiseert.

Beter voor plant, boer en ecosysteem
Sinds de eerste tractors werden uitgerust met GPS, is er steeds meer interesse gekomen voor het gebruik van sensors om data te verzamelen en gewas en bodem in beeld te brengen. Hierdoor is het mogelijk om slim gewassen te telen. Op een manier die precies past bij de omgeving, de bodem en de omstandigheden. Waarbij de oogst optimaal is en er nog efficiënter omgegaan kan worden met water, mest of gewasbeschermingsmiddelen.

Demodag
Op deze dag zijn er verschillende workshops en diverse lezingen. Twee workshops, met verschillende sprekers, gaan specifiek over precisielandbouw. De anderen gaan over: wet- en regelgeving bij gebruik van drones, technologie en sensoren, inzet drones bij natuurbeheer en inzet drones bij water & infrastructuur.

Sprekers als Corné Kempenaar (WUR), Bert Rijk (Aurea Imaging/Dronewerkers), Koen Mertens (ILVO België), Tamme van der Wal (Aerovision/WUR) en Huub van der Velden (ZLTO) worden aangevuld door de ervaringen van een praktische landbouwer.

De hele dag door is er een infomarkt met bedrijven die diensten aanbieden rondom het gebruik van drones en remote sensing voor precisielandbouw, natuurbeheer en water & infrastructuur. Tussen de workshops zullen verschillende drones en toepassingen worden gedemonstreerd.

Uitnodiging
'The Future is Today' – powered by ICAReS op vrijdag 16 maart 2018. De demodag 'The Future is Today' is gratis toegankelijk voor iedereen. Vooraf aanmelden is verplicht, klik hier om aan te melden. Dit kan tot 15 maart. De dag wordt georganiseerd in het Gemeentehuis van Woensdrecht, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.

Voor meer informatie:
ICares
Huijbergseweg 3
4631 GC Hoogerheide

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018