Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
multimodale binnenhaven aan de polder

Flevokust Haven in gebruik genomen

Lelystad goederenhaven, het zal even wennen zijn. Toch is dit deze week realiteit als de gloednieuwe kade open gaat en de eerste binnenvaartschepen aanmeren om hun lading stukgoed, bulk en containers af te zetten of op te pikken. Flevokust Haven gaat de economische basis voor Lelystad en Flevoland als geheel verbreden, helemaal als volgend jaar achter de kade de eerste logistieke- en distributiebedrijven verrijzen.

Waterman Onions is een van de pioniers van Flevokust Haven. Nog voor de oplevering van het nieuwe haventerrein maakt het bedrijf al gebruik van de tijdelijke overslaglocatie bij de Maximacentrale. Erik Waterman, directeur van Waterman Onions, is enthousiast: "Flevokust Haven ligt midden in een van de grootste productiegebieden van aardappelen, uien en wortelen. Deze worden nu veelal per vrachtauto naar Rotterdam vervoerd. Dat is duur en levert vaak vertraging en CO2 op. Maar er moeten ook lege containers onze kant op. In onze business moeten we namelijk in 3-4 maanden zo'n 2000 containers vullen. En het voordeel van Flevokust Haven is dat de producten hier straks eerst gesorteerd en verpakt kunnen worden en dan direct op transport naar de eindbestemming kunnen worden gezet."

Bron: Flevokust
Publicatiedatum: