Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tomatenexport nog altijd aan banden

Rusland beëindigt Turkse boycot

Rusland heeft permissie gegeven voor de import van vrijwel alle Turkse groenten en fruit. Het gaat onder andere om de import van granaatappelen, aubergines, courgettes, paprika en sla. De Russische fytosanitaire dienst heeft de ongelimiteerde import van deze producten sinds 5 maart toegestaan.

Dat is goed nieuws voor de Turkse exporteurs aangezien Rusland een belangrijke markt was voor de Turkse producten. Volgens een artikel op realnoevremya.com exporteerde Turkije in de eerste twee maanden van dit jaar voor 184 miljoen dollar naar Rusland op een totaal van 677 miljoen dollar. De export steeg in die maanden met 65% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

"De beperkingen op onze producten worden geleidelijk opgeheven. Voor Turkse exporteurs is dat een welkome stap," reageerde Mustafa Satıcı, voorzitter van de Western Mediterranean Exporters' Association. Hij voegde toe dat de restricties op de tomatenexport ook opgeheven moeten worden. Deze productgroep wordt nog altijd beperkt toegelaten. "Onze exporteurs zullen zo snel mogelijk beginnen met exporteren, waarmee de cijfers weer op een vergelijkbaar niveau komen als voorheen en zelfs verder stijgen."

Publicatiedatum: