Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Er wordt gewerkt aan effectieve branding en promotie

Japanse Okinawa sjalotten

Eén van de unieke tuinbouwproducten uit de Japanse prefectuur Okinawa is de shima rakkyo, ofwel de eilandsjalot. 
 
Het eiland Iejima ligt ten noordwesten van Okinawa en produceert 60% van de sjalotten. De eilandsjalotten zijn langwerpiger, dunner en kleiner dan gewone sjalotten en hebben een kenmerkende pittige smaak. 
 
De sjalotten worden van september tot november geplant en op zijn vroegst aan het begin van het volgende jaar gerooid. In de maand februari is de oogst doorgaans in volle gang waarna deze in in maart haar piek bereikt. In april komt de oogst ten einde. De sjalotten worden in roodbruine aarde geteeld die Ryukyu kalksteen bevat. 


In een artikel op the-japan-news.com wordt uitgelegd op welke manier er gewerkt wordt aan de branding en promotie van de sjalotten. In 2007 heeft de prefectuur Okinawa het eiland Iejima aangewezen als teeltgebied voor deze sjalot en steun verstrekt aan de teeltgebieden. 

 
Daarnaast riep het dorp Ie zich in maart 2013 uit tot 'Bakermat van de Eilandsjalot' en werd 6 maart uitgeroepen tot de 'dag van de Eilandsjalot'.
Publicatiedatum: