Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aanhoudend lage prijzen voor Chinese uiensector

Volgens het Chinese landbouwmagazine San Nong Zhongguo is er de laatste dagen sprake geweest van prijsschommelingen voor uien. In de week na het lentefestival nam de prijs significant toe. De prijs voor paarse uien steeg van 1400 yuan per ton vlak voor het festival tot 1600 yuan in de week erna (van €180 tot €205). Deze prijstoename hield echter slechts een korte periode aan. Tien dagen na het lentefestival daalde de prijs plotseling. In de laatste tien dagen is de prijs afgenomen met ongeveer 500 yuan (€64).

De Chinese uiensector is verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. De reden voor deze verdeling is het verschil in kwaliteit. De regio van Yunnan zit op dit moment in zijn nieuwe oogstseizoen. De kwaliteit is onveranderd en de prijzen op de markt zijn zeer redelijk. Uientelers hebben op dit moment uitstekende winstmarges. In de regio van Gansu is het weer in de periode na het lentefestival in rap tempo opgewarmd. Het aanbod aan uien is nu al verdwenen, afgezien van de uien in opslag. Bij de uien in opslag is er echter steeds meer sprake van uien die door het warme weer zijn gaan ontkiemen. Handelaren met uien in opslag proberen daarom zo snel mogelijk van hun voorraad af te komen, al zijn de meeste klanten terughoudend om deze nog in te kopen. De prijs op de markt heeft zodoende al meerdere dagen een neerwaartse trend laten zien.

Het is lastig om een situatie te vermijden waarin de vraag op de korte termijn wordt overschreden door het aanbod. De uienprijzen zullen daarom voorlopig niet toenemen. Daar komt bij hoe hard handelaren in Gansu hun best doen om hun aanbod op de markt te krijgen. Ook komt er de nieuwe oogst aan van telers in de regio Yunnan. Door deze factoren is de Chinese uiensector op dit moment een markt die wordt bepaald door de vraag. De uienprijzen zullen op de korte termijn stabiel blijven, maar kunnen mogelijk iets afnemen.

Bron: cnr.cn

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018