Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dewulf neemt nieuw logistiek centrum in gebruik

Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, heeft haar nieuw logistiek centrum (SLC) bij haar hoofdkantoor officieel ingehuldigd. Met het logistiek centrum bevestigt het bedrijf haar verankering in Roeselare (BE). Dit project past in de strategie van de familieonderneming om verdere groei te bewerkstelligen en maakt het mogelijk om klanten nog beter te bedienen. De bouw van het dc met een prijskaartje van zo'n Ä10 miljoen is de grootste financiŽle investering van het bedrijf sinds haar oprichting in 1946. Het gebouw valt langs buiten op door zijn glazen verbindingsbrug over de rijweg en langs binnen door de aandacht voor efficiŽntie uitbreidbaarheid en ergonomie. De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van tal van prominenten.  


Van links naar rechts: Hendrik Decramer (sales-marketing director Dewulf), Kris Declerq (burgemeester Roeslare), Geert Bourgeois (minister-president Vlaanderen)
 
Door bedrijfsgroei was er bij Dewulf de behoefte ontstaan aan een opslagruimte dichtbij de productiehallen van haar rooiers die voldoet aan de meest strenge voorwaarden voor opslag en die de verdere groei van het bedrijf kan ondersteunen. "Als familiebedrijf vinden we het belangrijk een goede band met onze klanten te hebben en om die band in de komende jaren nog verder te versterken. Ons nieuwe logistieke centrum zal daarin een sleutelrol spelen", vertelt Hendrik Decramer, Directeur Sales, Marketing & After-Sales bij Dewulf. Het gebouw geldt als een tastbaar voorbeeld van het transformatieproces binnen de machinefabrikant. "Dankzij ons nieuw centrum kunnen we onze klanten en dealers verder helpen groeien door hen binnenkort nog vlotter machines en wisselstukken te leveren", stelt Decramer.  Het logistiek centrum maakt bij Dewulf ook ruimte vrij voor verdere groei in de productie. "Ons streven is om ervoor te zorgen dat het tempo van de montage bepaalt wat er in het centrum gepickt wordt. De processen in het centrum worden daarvoor aangestuurd door gespecialiseerde WMS-software", aldus Wouter Criel, Supply Chain Manager bij Dewulf. Die software herrekent continu welke stukken nodig zijn op basis van klantenorders en de stand van de montage en geeft die gegevens automatisch door aan de logistieke medewerkers. "De benodigde stukken kunnen zo just-in-time aan onze monteurs worden bezorgd of worden klaargezet voor transport", verduidelijkt hij. Een automatische integratie met de systemen van de koeriersdienst zorgt er bovendien voor dat alle zendingen extra vlot richting klanten en dealers kunnen vertrekken. De machinefabrikant verwacht dat het softwaresysteem eind dit jaar volledig uitgerold zal zijn. Dewulf spreekt bovendien van een "smart" logistiek centrum en heeft daarvoor verschillende redenen. Naast de software die alle processen aanstuurt, is er in het centrum ook aandacht voor uitbreidbaarheid, ergonomie en ecologie. Het 7.800 m2 grote gebouw kan bijvoorbeeld zowel in de hoogte, als in de breedte worden uitgebreid. Decramer vult aan: "Om de zware stukken uit de rekken te halen, beschikken onze medewerkers over een speciale kleine rolbrug. Zo wordt hun rug maximaal gespaard. Het volledige centrum is bovendien ook goed verwarmd en verlicht om aangenaam werken mogelijk te maken". Aandacht voor ecologie is er in het gebouw met een warmtenetkoppeling en verlichtingssensoren in de gangen. Tijdens de eindejaarsperiode werden 10 000'en onderdelen en wisselstukken van een voorlopig centrum naar het nieuw logistiek centrum verhuisd. De inhuldiging is de bekroning van een traject dat al in 2016 is gestart. Tal van prominenten uit de politiek en vanuit sectorfederaties waren van de partij op het evenement. Na een rondleiding op de bedrijfssite door de directie konden de aanwezigen genieten van een feestelijke receptie op de glazen verbindingsbrug van het gebouw. 

Voor meer informatie:
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
8800 Roeselare 
+32(0)5120 5871

Publicatiedatum: 23-3-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Man uit Kuirne raakt bedolven onder vracht uien
5-3-2018 Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP Onions
12-2-2018 Speciaal boekhoudprogramma voor telers
23-1-2018 Nieuwe clamshell voor uienspecialiteit
19-1-2018 Nathan Rommens versterkt afdeling inkoop Waterman Onions
10-11-2017 Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik
25-8-2017 Fotoreportage Landelijke Uiendag
16-8-2017 De lancering van Onion Today
7-7-2017 Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd
3-7-2017 Reststroom uienschilfabriek als poeders naar ingrediŽntenmarkt
23-6-2017 "Met de volledige Nieuw-Zeelandse uienproductie kunnen we China slechts drie dagen voeden"
15-5-2017 Tachtig trucks en meer bij 15e Gehandicaptendag op terrein Jonika
2-12-2016 "Tibo Compactor oplossing voor reductie uienafval"
28-11-2016 "Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
22-11-2016 Brand in loods uienbedrijf Nieuwdorp
6-7-2016 Joossen Agro wil omvormen tot uienverwerker
22-1-2016 AB Texel en Butter gaan verder als AB Agri Transport
28-9-2015 Drie buren tegen uitbreiding Arjazon
21-9-2015 Brand bij Onion Specialties in Kruiningen
16-7-2015 150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen