Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Startdatum seizoen Vidalia-uien eindelijk bekend

Het langverwachte Vidaliaseizoen zal volgende maand aanbreken en telers bereiden momenteel de start van het nieuwe seizoen voor. Van oudsher bepaalt het ministerie van Landbouw van de staat Georgia de officiële startdatum maar dit jaar moesten telers wel erg lang wachten op de aankondiging ervan. 

"De officiële datum is 20 april," vertelt Kevin Hendrix van Hendrix Produce uit Georgia. "Soms wordt de datum verplaatst naar gelang de omstandigheden. Het is in elk geval mooi dat we nu een officiële datum hebben. We zullen op 20 april klaar zijn om de eerste uien te verladen."


Goede vooruitzichten
Tot nu toe zijn telers zeer tevreden over de oogst. Het koude weer van eerder dit jaar heeft tot vorst geleid maar geen schade veroorzaakt. De hogere temperaturen in februari waren gunstig voor de gewassen en de vooruitzichten voor de start van het seizoen zijn dan ook goed. Hendrix Produce heeft een areaal van 343 hectare waar het Vidalia uien teelt en hoopt het ras gedurende meerdere maanden te kunnen leveren. 

"Op dit moment zien de uien er zeer goed uit," vervolgt Hendrix. "De vorst heeft geen schade opgeleverd en de kwaliteit lijkt uitstekend te zijn dit jaar. Ook zijn er dit seizoen minder problemen met ziekten. Alles verloopt volgens schema. Op dit moment is het nog wat vroeg om uitspraken over de volumes te doen maar we denken dat we in april en mei verse uien zullen kunnen verladen en gedurende de zomermaanden uien uit bewaring."


Voor meer informatie:
Kevin Hendrix
Hendrix Produce
Tel: +1 (912) 685-3220
Publicatiedatum: