Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Negatieve trend voor Chinese uienprijzen

In de meeste regio's in het noorden van China worden significante temperatuurstijgingen waargenomen. Volgens Liu Tong van de afdeling voor de statistieken van de Chinese groothandelsmarkt Xinfadi is dit terug te zien in hoe groentensoorten zich ontwikkelen, die in kassen worden geteeld. 

Inmiddels zijn groenten, die in plastic tunnels worden geteeld, op de markt beland. Groenten uit het noorden van China neemt marktaandeel in van groenten die in Zuid-China worden geteeld. De oogsten van verschillende teeltgebieden komen tegelijkertijd op de markt. Hierdoor is een overschot ontstaan, waardoor de prijzen afnemen. Dit is het duidelijkst te zien bij de uiensector. 

De uien, die op dit moment op de markt belanden, komen uit de bewaring. De uien zijn geteeld in de provincie Gansu. In de herfst van vorig jaar was in het noorden van China sprake van een recordoogst. De hoeveelheid opgeslagen uien was groter dan die van het jaar ervoor. Er werden toentertijd door een aantal groothandelaren meer uien opgeslagen, omdat de oogst toen gekenmerkt werd door een superieure kwaliteit. Ook hadden de prijzen hierdoor toen een stijgende trend. De huidige afname in uienprijzen komt voornamelijk door de druk die wordt uitgeoefend door de nieuwe uien die op de markt komen.

Bron: Beijing Evening News

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018