Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voorraden Italiaanse witte uien zijn op

"The (onion) show must go on". De voorraad van de Italiaanse witte ui is bijna op, maar de markt moet doorgaan. Veel telers zijn er dan ook veel aan gelegen om de beste witte uien te vinden en te importeren zodat de verkoop niet stagneert.Davide Marmocchi, van Marmocchi Angiolino dat is gespecialiseerd in aardappel en ui, heeft op 5 april de laatste zak Italiaanse witte uien verkocht. Sinds enkele weken heeft het bedrijf ook buitenlandse uien beschikbaar. "Het hebben van een Italiaans product staat garant voor een goede prijs. Maar in april is het normaal gesproken niet makkelijk om aan Italiaanse witte uien te komen. En dan komt daar nog bij dat veel telers dit seizoen problemen hebben ondervonden vanwege de droogte en hoge temperaturen in de zomer. We zijn dan ook door onze voorraad heen. Gelukkig hebben we een goed alternatief."

De afgelopen weken heeft Marmocchi uien uit India geïmporteerd (foto rechts) en daar is hij tevreden over. "Ik geloofde het eerst niet maar de uien werden perfect geconserveerd en zonder problemen afgeleverd in een container. Ook de verpakking is van goede kwaliteit. Het zijn mooie en goede uien, ze zijn helder wit en hebben een mooie vorm."

Over het algemeen was de gehele uienmarkt tot en met december vrij teleurstellend. Maar in januari waren er tekenen van herstel en in februari en maart waren de prijzen redelijk goed. Maar deze twee maanden kunnen de voorgaande maanden, waarin uien soms onder de kostprijs werd verkocht, niet goed maken.

Marmocchi Angiolino werd in 1956 opgericht door Angiolino Marmocchi en houdt zich voornamelijk bezig met de in- en verkoop van aardappelen en uien die kenmerkend zijn voor het gebied of voor andere gebieden in Italië. In 1982 is het bedrijf ook gestart met en verpakkingslijn. Momenteel heeft zoon Davide de dagelijkse leiding.Contact:
Marmocchi Angiolino srl
Via Fascinata 105
Argenta (FE)
Tel.: (+39) 0532 857070
Fax: (+39) 0532 316721
Email: info@marmocchi.com
Web: www.marmocchi.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018