Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ewald Gouwenberg, Waterman Onions:

"Van eenduidige uienprijs geen sprake door grote kwaliteitsverschillen"

Tholen - De situatie op de uienmarkt kabbelt momenteel behoorlijk voort, aldus Ewald Gouwenberg van Waterman Onions. "Je ziet momenteel dat binnen Europa zich de nodige kwaliteitsverschillen voordoen en dat zorgt ervoor dat er toch wel voor dat meer EU landen aan het bestellen raken. Dat is nu aan de orde in de Balkan-landen en schuift langzaam noordelijker op, zo komen ook Tsjechië en Duitsland steeds meer aan de markt. Wel zien we de vraag vanuit Spanje en Portugal nu minder worden door de eerste verwachte lokale oogst."

"Buiten Europa blijft Brazilië toch steeds weer het een en ander aan het bijkopen en is het Verre Oosten ook nog steeds afnemer, zij het gedoseerd. Naar Afrika gaan wat standaard-bestellingen, maar eventjes geen boten heen", vertelt de exporteur. "Al met al hobbelt de export door, maar de verschillende kwaliteiten in de markt zorgt ervoor dat er van een eenduidige prijs geen sprake is. Vorig jaar was de kwaliteit redelijk uniform en dat vertaalde zich in een eenduidige prijs. Die situatie is nu anders en dat geeft wat ruis op de lijn. Ook het verschil in aanbod en prijs van de verschillende maatsorteringen maakt het er niet eenvoudig op, daar zit toch snel 3-4 euro verschil tussen."

"Al met al is het zaak om goed te sourcen. Ik verwacht dat de afzet in Europa alleen maar breder zal worden. Het is te hopen dat we straks in de staart van het seizoen nog wat export naar Afrika kunnen meepakken. Ook schat ik in dat de achterdeur naar Polen voor de industrie-uien alleen maar wijder open zal gaan staan, wat een mogelijk een gunstig effect zal hebben op de verpakte marktprijzen. Wat het al met al het met de baalprijs gaat doen, vind ik lastig inschatten. Het is vooral de vraag wat er doorslaggevend gaat worden: de aanvragen of de kwaliteit."

Voor meer informatie:
Waterman Onions B.V.
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
The Netherlands
Tel: +31 (0)527 617 496
Fax: +31 (0) 527 697 801
info@waterman-onions.nl
www.waterman-onions.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018