Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Instagram Japan

Japanner snijdt fantastische creaties uit groenten en fruit

De Japanner Gaku heeft het fruitkerven tot een ware kunst verheven en maakt creaties die iedereen versteld doen staan. Hoe krijgt hij dit voor elkaar? En waarom kiest hij voor zo'n vergankelijk materiaal? Niemand weet het...
 

Deze beeldhouwwerkjes van groenten en fruit zijn geometrisch perfect. In zijn video's is te zien dat Gaku te werk gaat met een jaloersmakende precisie en geduld. 




Op Archdaily.com wordt uitgelegd dat Japan een rijke traditie heeft op het gebied van het snijden van groenten en fruit, die mukimono wordt genoemd. Wie weleens in een chic Japans restaurant heeft gegeten, zal misschien een uit een wortel gesneden konijn ter decoratie op zijn bord aangetroffen hebben. 


In de handen van de Japanse kunstenaar Gaku, wordt de traditie van het fruitkerven echter naar een hoger niveau getild. Bekijk deze video maar eens: 
 


Publicatiedatum: