Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wingssprayer getest door Julius Kühn-Institut

Op verzoek van Wingssprayer BV heeft het Duitse Julius Kühn-Insitut de Wingssprayer Single Wing onafhankelijk getest op onbeteelde grond. De Wingssprayer, gemonteerd op een John Deere spuit met 36 meter brede spuitboom, behaalde 98% driftreductie bij 4 bar en met 015 tips op 25 cm; het dubbele aantal in vergelijking met de standaard testen. Dit alles bij een rijsnelheid van 7 kilometer per uur. Een resultaat dat nog niet eerder is behaald door een innovatie in de gewasbeschermingsindustrie.
 
Waarom een test op onbeteelt land?
In Nederland geldt een driftreductienorm van minimaal 75%. Gewasbeschermingstechnieken voldoen aan deze norm als zij de 75% driftreductie halen in een veldgewas van 25cm hoog. Dit terwijl 44% van de herbiciden in Nederland wordt gespoten op onbeteelt land of als gewassen de grond nog niet dicht hebben. Waardoor het gewas de 25 cm bij lange na niet haalt. Volgens Harrie Hoeben, CEO van Wingssprayer BV, geven de nieuwe testen uitsluitsel over de prestaties van de techniek op onbeteelt land. "Met de test weten boeren zeker dat hoge standaard van 98% tot meer dan 99% driftreductie op ieder type land wordt behaald in elk gewas en elk groeistadium."


Voor meer informatie:
Wingsprayer
Rummeling 5
6026 RH Maarheeze
+31(0)653 226 920
Publicatiedatum: