Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Universiteit van Singapore

Champignonafval omgezet in biobrandstof

Onderzoekers van de Universiteit van Singapore hebben een revolutionaire manier ontwikkeld om champignonafval om te zetten in biobrandstof. Hoewel het tegendeel vaak beweerd wordt, zijn biobrandstoffen, die veelal uit voedingsgewassen gewonnen worden, vaak milieu-onvriendelijker dan gedacht. Deze nieuwe technologie kan hier echter verandering in brengen doordat de brandstof gewonnen wordt uit een afvalproduct van de champignonteelt. De onderzoekers leggen uit hoe 

Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), een bacterieel bijproduct, geïsoleerd kan worden en toegepast kan worden om plantaardige cellulose in biobutanol om te zetten. Biobutanol is een biobrandstof die geschikt is voor voertuigen met benzinemotoren. 

 
Inhabitat.com beschrijft hoe de TG57-bacteriestam, die in 2015 voor het eerst geïdentificeerd werd, gebruikt kan worden voor de productie van duurzame biobrandstof. "De productie van biobrandstof op basis van niet-agrarische grondstoffen zal de duurzaamheid ten goede komen en zorgen voor een flinke kostenvermindering," legt onderzoeker He Jianzhong uit aan Silicon Republic. "Onze methode om cellulose in biobutanol om te zetten door middel van TG57 betekent een grote doorbraak in de metabolische engineering en is een belangrijke mijlpaal voor de duurzame en kostenefficiënte productie van hernieuwbare biobrandstoffen."
 


Publicatiedatum: