Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexicanen janken om hoge uienprijzen

De prijzen van Mexicaanse uien zijn recent flink gestegen. Gedurende de laatste twee weken van maart lag de prijs van een kilo uien op €0,66. In de eerste week van april was deze prijs al verdubbeld naar €1,32. De National Alliance of Small Businesses (Anpec) legt uit dat de brandstofprijs en onzekerheid deze prijsstijging veroorzaken. Dit geldt met name voor de staat Tamaulipas, de grootste uienteeltregio in Mexico, en de snelwegen waarover de uien vervoerd worden. 

"Tamaulipas behoort tot de staten die tegenwoordig de meeste overlast hebben van het geweld," legt Anpec-voorzitter Cuauhtémoc Rivera Rodríguez uit. "De uien worden over de weg verladen en vrachtwagens worden voortdurend overvallen. In combinatie met de hogere brandstofprijs verklaart dit de prijsstijging."

Anpec beoordeelt maandelijks 22 producten die essentieel zijn voor Mexicaanse huishoudens en monitort de retailprijzen hiervan op 200 verkooppunten in het land: Mexico-stad, de staat México, Guanajuato, Hidalgo, Jalisco, Nuevo León en Tlaxcala.

Mexiconewsdaily.com schrijft dat Anpec in haar laatste rapport meldt dat de prijzen in maart en april het sterkst stegen in de staten Tlaxcala en México, respectievelijk met 11% en 10%.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018