Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookprijzen blijven laag

De prijs bewaarknoflook in de Chinese regio Jinxiang begon een maand eerder te dalen. De prijs stond aan het begin van die maand nog op 3,6 yuan (€0,47) per kilo, maar is inmiddels met 23,8% gedaald. Tegelijkertijd is de export in maart ten opzichte van februari toegenomen. Zodoende is er nu sprake van een trend binnen de knoflooksector waarin de prijzen dalen en de export toeneemt.
 
Knoflookplantage
 
Knoflook uit bewaring heeft in 2018 weinig concurrerend vermogen. De meeste exporteurs met bewaringsmogelijkheden zijn pessimistisch over de vooruitzichten van knoflook in bewaring. Ze proberen uit alle macht van hun voorraad af te komen, wat importeurs de gelegenheid geeft om de prijs verder omlaag te dringen. 
 
Verse knoflook uit Yunnan kwam in maart in grote volumes op de markt. Dit nieuwe aanbod zette nog meer druk op de prijzen van knoflook in bewaring. Daarnaast werden in maart veel politieke congressen gehouden. Chinese instanties op het gebied van milieubescherming waren daarom strenger met betrekking tot inspecties. Deze inspecties hebben er onder andere toe geleid dat de gehele sector voor gesneden knoflook in maart werd gedwongen te stoppen met productie. Hierdoor werd de consumptie van knoflook enorm verminderd, met als direct gevolg een verdere prijsafname voor knoflook
 
Het knoflookaanbod van Yunnan loopt tot medio april. Zodra het aanbod uit Yunnan opdroogt, komt echter het vroege knoflook van Henan en Jiangsu in grote volumes op de markt. Er is niet genoeg tijd om de enorme reserves aan knoflook in bewaring weg te werken, wat betekent dat de vooruitzichten voor knoflook in bewaring niet geweldig gaan zijn.
 
Bron: sxrb.com
Publicatiedatum: