Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese wasmachine voor kleren en groenten

Een Taiwanees televisieprogramma verraste haar kijkers onlangs met het bericht dat op het Chinese platteland wasmachines gebruikt worden om groenten en kalebassen te wassen. Hoewel sommigen dit een belachelijk idee zullen vinden, zijn er heel wat groentenwasmachines op het Chinese vasteland te vinden. 
 
Een teler in Sichuan diende een klacht in bij Haier Electronics omdat de afvoer van zijn wasmachine voortdurend verstopt zat. Een onderhoudsmonteur ontdekte echter dat de teler de machine gebruikte om zijn zoete aardappelen te wassen. 


Toen het nieuws Haier-directeur Ruimin Zhang bereikte, was hij in eerste instantie geschokt maar hij realiseerde zich echter al gauw dat dit ook een grote zakelijke kans was. Hij besloot dan ook te investeren in de ontwikkeling van een wasmachine met een extra grote afvoerpijp die geschikt zou zijn voor het wassen van zowel kleding als groenten.


In een artikel op visiontimes.com staat dat het nieuwe betaalbare model (XPB40-DS) van €110 niet alleen gebruikt kan worden om kledingstukken te wassen maar ook voor pompoenen en zelfs kokkels. De eerste serie van 10.000 exemplaren was vrijwel meteen uitverkocht.
 
 
Publicatiedatum: