Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse landbouwminister beschuldigd van banden met knoflookkartel

De Ombudsman heeft voldoende gronden gevonden om de voormalig Landbouwminister van de Filipijnen, Proceso Alacala, en 23 anderen van corruptie te beschuldigen. Er bestaan aanwijzingen dat zij banden hadden met een kartel dat een piek in de knoflookprijzen heeft veroorzaakt. 

 
Alcala die al eerder uit de regering van Aquino werd gezet, staat dus wederom een proces te wachten. In 2017 verbande de Ombudsman Alcala uit de regering onder andere vanwege het misbruiken van €212.000 voor een bouwproject. 

News.abs-cbn.com schrijft hoe de rechtbank gronden heeft om Alcala en 23 anderen te vervolgen vanwege het onnodig berokkenen van schade aan de overheid. Er werd een systeem opgesteld waardoor de beklaagden de knoflookaanvoer konden monopoliseren en de marktprijzen konden dicteren. Van januari tot juli 2014 ontstonden er als gevolg hiervan enorme prijspieken van geïmporteerde en lokaal geteeld knoflook waar het publiek veel last van had. 
 
 
Publicatiedatum: