Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tolsma-Grisnich gaat ‘down under'

De Tolsma Grisnich Group versterkt haar internationale positie door het openen van een lokaal kantoor in Torquay, Australië met Allan Greenhalgh als directeur. Allen heeft een achtergrond in engineering en was voorheen werkzaam bij verschillende productiebedrijven in zowel Australië als Europa.

Een uitdagende markt
Australië kampt met snel stijgende elektriciteits-, water- en personeelskosten. Alleen al in de laatste 3 jaren, zijn de elektriciteitskosten gestegen met ca. 300%. Telers, verwerkers en verpakkers hebben daarom een duidelijke behoefte aan innovatieve en intelligente totaaloplossingen voor het gehele traject van inschuren, bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten. Tolsma-Grisnich heeft de afgelopen jaren reeds enkele projecten afgerond in Australië, maar deed dit zonder actieve marktbenadering. Met het nieuwe kantoor in Torquay zijn we nu in staat om de markt proactief te benaderen door intensiever met de klant samen te werken. Dit resulteert in het leveren van effectieve totaaloplossingen voor telers, verwerkers en verpakkers in Australië.

"We kijken er naar uit om de Australische markt, samen met Allan Greenhalgh verder te ontwikkelen door het aanleveren van mooie, innovatie oplossingen," aldus Dim Jan de Visser, CEO van de Tolsma Grisnich Group.

Nieuwe bewaarplaats met koeling
Het kantoor maakt een proactieve marktbenadering mogelijk. Tolsma-Grisnich is echter al langer actief op markt in Australië. In Tasmanië is een compleet nieuwe bewaarplaats ingericht. De bewaring is voorzien van koeling en heeft een capaciteit van 8.000 ton om pootgoed in te koelen.

Het pootgoed wordt in kisten bewaard. De bewaring wordt continu gemonitord, waarbij data als temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2 worden bijgehouden door de Vision Control bewaarcomputer.

De bewaring bestaat uit 10 koelcellen van elk 800 ton. Een speciaal ontwikkeld luchtsysteem zorgt er voor dat frisse lucht door de bewaring circuleert en de CO2 wordt afgevoerd. Voor de koeling zijn er 10 QCC40 Vario koelunits geïnstalleerd die centraal worden aangestuurd door de Vision Control.
Contactgegevens:

Tolsma Australia Pty Ltd
71 Glaneuse Ave
Torquay Victoria
Australia 3228

Allan Greenhalgh
Director Australia
M +61 04 3477 4430
allangreenhalgh@tolsma.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018