Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop biologische groenten en fruit in de lift in Denemarken

De consumenten inde Deense winkels vullen hun boodschappenkarren steeds vaker met biologischeproducten. Vooral groenten en fruit zijn populair en dan met name debiologische wortelen.

In 2017 werd voor1,5 miljard euro aan biologische producten verkocht tegen nog geen miljard in2016, blijkt uit de statistieken.

"De verkoop vanbiologische producten is nu goed voor meer dan 13 procent van allevoedingsmiddelen die in Denemarken over de toonbank gaan. Dat is bijna eenwereldrecord," vertelt Kirsten LundJensen, directeur biologische producten in de belangenorganisatie Landbrug& Fødevarer.

Een deel van destijging is het gevolg van de internetverkoop van bijvoorbeeld maaltijdboxen,die dit jaar voor het eerst in de cijfers is meegenomen. Uit de cijfers blijktdat jongeren vaker dan ouderen daarvoor kiezen. Zes procent van allehuishoudens maken geregeld gebruik van maaltijdboxen.

De verkoop vangroenten en fruit is goed voor 33 procent van de totale omzet van biologischelevensmiddelen, die de afgelopen jaren steeds gestegen is. Bij Landbrug &Fødevarer verwachten ze dat de verkoop ook dit jaar weer met 10 tot 15 procentzal stijgen.

Biologischelevensmiddelen moeten worden geproduceerd met zorg voor het milieu. InDenemarken moeten producenten en verkopers voldoen aan bepaalde eisen om hunproducten met het biologische label te kunnen verkopen.

Bron: www.fyens.dk

Publicatiedatum: