Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hugues Devalois, Les Aulx du Sud-Ouest

"Dit jaar kunnen we langer Franse knoflook aanbieden"

Het bedrijf Les Aulx du Sud-Ouest is gespecialiseerd in Franse knoflook. Wanneer het Franse siezoen eindigt, importeert het knoflook uit China, Peru en Argentinië. 90% van de knoflook is bestemd voor de Franse markt. Hugues Devalois, die verantwoordelijk is voor de Franse groothandelsmarkt, vertelt: "Onze manier van werken, stelt ons in staat om een breed scala aan producten aan te bieden; niet alleen uit verschillende herkomstgebieden maar ook specifieke beschermde aanduidingen, zoals bijvoorbeeld Lautrec roze knoflook, Label Rouge, Cadours AOP paarse knoflook en nog vele andere. Dankzij deze variatie aan herkomstgebieden kunnen wij jaarrond producten van de hoogste kwaliteit leveren.""Normaal gesproken kan er zes maanden per jaar Franse knoflook verkocht worden, van augustus tot januari. Ons doel is om deze periode te verlengen. We hebben flink geïnvesteerd in het optimaliseren van het sorteer-, schoonmaak-, en bewaarproces waardoor we onze knoflook van Franse bodem al een aantal weken langer dan vorig jaar aan kunnen bieden."

Hugues voegt er aan toe dat er momenteel veel Spaanse knoflook op de Franse markt is. "De volumes uit China zijn veel kleiner. Op de Franse markt is vraag naar Spaanse en Chinese knoflook als voordelig alternatief voor Franse producten."

De oogst van Franse knoflook staat op het punt te beginnen. "Vanaf week 19 zal er weer verse knoflook verkrijgbaar zijn. Gedroogde knoflook zal naar verwachting voor 1 augustus op de markt komen." Over de verschillende kleuren zegt Hugues het volgende: "Op de Franse groothandelsmarkt bestaat er een sterke voorkeur voor paarse knoflook, op de consumentenmarkt is witte knoflook het meest in trek."

Les Aulx du Sud-Ouest is voorzitter van marketingvereniging voor paarse knoflook uit Cadours (AOP de Cadours). Hugues: "We willen dit beschermde product onder de aandacht van de consument brengen."

Voor meer informatie:
Les Aulx du Sud-Ouest
Hugues Devalois


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018