Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% lagere exportprijzen voor Chinees knoflook

"In tegenstelling tot andere landbouwproducten wordt de knoflookteelt beïnvloed door veel verschillende factoren. Een aantal belangrijke van deze factoren zijn plantenziektes en ongedierte. Elk jaar schommelen de opbrengsten van de verschillende teeltgebieden in afwisselende maten. Sommige regio's hebben een sterk verminderd volume, terwijl andere teelgebieden misschien zelfs helemaal geen oogst hebben. De oogst is bij de meeste teeltgebieden echter stabiel. Dit jaar zou daar geen uitzondering op moeten zijn," zegt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff. 


Chinese knoflook


Vers geoogste knoflook

"Ons bedrijf exporteert knoflook naar verschillende markten in het buitenland. De exportprijs vertoont nu wat schommelingen door de uitbreiding van het areaal en door de hoge exportprijzen van de afgelopen twee jaar. Over het algemeen is de export echter stabiel. De exportprijs van knoflook is jaar op jaar met ongeveer 50% afgenomen. De omvang van de export is duidelijk toegenomen."







"Dit jaar zijn er verschillende redenen waarom de exportprijs van Chinees knoflook scherp is gedaald. Ten eerste wordt de prijs beïnvloed door de hype op de markt. De marktprijzen van de afgelopen twee jaren waren te hoog. De prijs zakt nu terug naar een redelijk niveau, nu we een periode hebben gehad waarin de balans tussen vraag en aanbod zich herstelt. Ten tweede zorgden de hoge knoflookprijzen ervoor dat het aanleggen van nieuw areaal voor de knoflookteelt in het buitenland werd gestimuleerd. Dit zorgde voor meer export door buitenlandse telers en tot op zekere hoogte voor meer concurrentie voor de export van Chinees knoflook. ten derde hebben andere landen in tegenstelling tot China geen wetgeving tegen dumppraktijken. Deze landen mogen daarom dumpprijzen hanteren. Bovendien hebben ze daar ook lagere logistieke kosten."

annie@china-garlic.com & sales@garlic.cn & annie@fenduni.com
http://www.garlic.cn & www.garlics.comwww.china-garlic.com 
Publicatiedatum: