Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chayenne Wiskerke over Brexit Voucher:

"We zoeken naar digitale oplossingen zodat onze uien vlekkeloos de grens over kunnen"

Chayenne Wiskerke, directeur van Wiskerke Onions heeft de Impact Scan gedaan. Het Zeeuwse familiebedrijf is wereldwijd marktleider in de export van Nederlandse uien. Ook in Britse keukens kookt men met de uien van Wiskerke. De Impact Scan gaf Chayenne een aantal eye-openers, waardoor zij zich nu beter kan voorbereiden op zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.


Chayenne Wiskerke ontvangt Brexit-voucher

"De Impact Scan geeft een richtlijn hoe over bepaalde vraagstukken na te denken. Zoals over de gevolgen die Brexit voor je bedrijf kan hebben, zodat je je daarop verder kan voorbereiden", zegt Chayenne.

Chayenne is verantwoordelijk voor het bedrijf dat al 4 generaties bestaat. Na de oprichting in 1933 is het van een klein bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van uien-export. Wiskerke Onions levert inmiddels verschillende soorten uien, sjalotten en knoflook aan meer dan 110 landen.

Een land buiten de Europese Unie
"Engeland is voor ons een heel belangrijke afzetmarkt. En door de Impact Scan ga je bijvoorbeeld nadenken over invoerheffingen, over procedures waarbij je meer documenten nodig gaat hebben en over inspectie bij de grens. Maar ook over oplossingen. Wat kunnen we nu leren van andere landen waar we naar exporteren? Hebben we nu bijvoorbeeld al systemen als clearing-systemen, die we kunnen gebruiken voor de export richting Engeland?".

Na Brexit verlaat het Verenigd Koninkrijk de interne markt van de Europese Unie. Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk wordt dan net als zakendoen met elk ander land buiten Europa. Drijft u handel met het Verenigd Koninkrijk, of wilt u dat doen? Dan doet u er dus goed aan om u nu al te verdiepen in het zakendoen met een land buiten de EU. Net als Wiskerke Onions.

Vlekkeloos de grens over voor just-in-time delivery
De grootste zorg voor Wiskerke Onions is dat hun vrachtwagens langer moeten wachten aan de grens. Na Brexit komen de douanecontroles terug en die kunnen vertraging opleveren. Het bedrijf levert just-in-time aan Britse supermarkten, dus zitten vast aan strenge deadlines met time slots.

'Just-in-time delivery' is een leveringsmethode waarbij een bedrijf precies op tijd levert aan de klanten, waardoor er niets opgeslagen hoeft te worden. Dat scheelt voorraadkosten en andere kosten die erbij komen kijken.

"Met de hele uiensector, maar ook in de algemene groenten- en fruithandel zijn we ons aan het voorbereiden op Brexit. We kijken nu dus wat wij als bedrijf kunnen doen met onze ervaring met andere landen, of wat de teler nu al kan doen, zodat onze producten uiteindelijk nog steeds just-in-time geleverd worden bij de klant. We zoeken nu dus naar digitale oplossingen om systemen af te stemmen zodat onze goederen vlekkeloos de grens over kunnen zonder lange procedures."

Brexit-voucher
"Brexit was een scenario dat we niet hadden verwacht en we hebben ons eerst afgevraagd of het wel echt doorging. Maar door de Impact Scan wordt Brexit wel heel concreet en ga je je realiseren welke gevolgen er allemaal zijn. Het is dus nu de kunst om echt aan de slag te gaan en te kijken naar alternatieven of oplossingen voor de mogelijke problemen die komen."

Wiskerke Onions ontving tijdens het NBCC Brexit Forum in maart een Brexit-voucher waarmee zij zich kunnen laten adviseren door een externe partij.

Klik hier voor de Brexit Impact Scan.

Bron: Brexit loket

Publicatiedatum: 14-5-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2018 Hoe sluit je een goed contract met een agent of distributeur?
24-5-2018 Bedragen minimumloon per 1 juli 2018
24-5-2018 70 manieren om hallo en doei te zeggen
24-5-2018 De Europese groenten- en fruitsector
23-5-2018 "Meer consumenten bereid te betalen voor voeding met verhaal"
23-5-2018 Grens Thailand-Myanmar: grote hoeveel drugs ontdekt
22-5-2018 China en VS kondigen einde handelsoorlog aan
22-5-2018 Bijtellingstarieven veranderen binnenkort
18-5-2018 Worden opkomende markten weer het kind van de rekening?
18-5-2018 “Businessclub Fresh Park Venlo is een grote vlooiclub”
18-5-2018 Zwangerschapsuitkering: compensatieregeling voor zelfstandigen met kind
18-5-2018 Resistente GMO-tomaten, aardbeien en citrus zitten er aan te komen
18-5-2018 Voorstel overheid positief voor Noorse groentensector
18-5-2018 Omvang bevolking Europa geprojecteerd op Noord-Amerika
17-5-2018 Nee, ik wil geen koffie met je drinken!
17-5-2018 Tomaat en aardappel meest door EU geïmporteerde groenten
17-5-2018 Elk plakje bevat 10% van de wereldbevolking
16-5-2018 Polen importeerde vorig jaar voor half miljard AGF uit Nederland
16-5-2018 Wereldbevolking verdeeld in platteland en stad
15-5-2018 Brexit: "Zonder vrijhandelsakkoord prijsstijgingen en extra grenscontroles"