Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VEG. 'eerste’ Ahoy-event in de RDM Onderzeebootloods

Het Vak Event Groente & Fruit helden (VEG.) is de eerste productie van Rotterdam Ahoy die plaatsvindt in de RDM Onderzeebootloods. Op 20 en 21 juni komen groenten- en fruitspecialisten, koks, cateraars, zorgprofessionals en 'foodies' uit het hele land naar de RDM Onderzeebootloods om de mooiste versproducten te zien en te proeven.

De enorme loods aan de Nieuwe Maas bleek het passende decor voor dit nieuwe AGF-event dat in het teken staat van inspiratie en innovatie. Na de renovatie heeft de RDM Onderzeebootloods zijn rauwe en industriële karakter behouden. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, kunnen bezoekers van VEG. zich straks onderdompelen in de verswereld. Dit eigen event van Rotterdam Ahoy is de eigentijdse opvolger van AGF Detail. VEG. speelt in op nieuwe ontwikkelingen, waaronder het sterk groeiende belang van niet-retailkanalen voor de afzet van groenten en fruit, zoals foodservice en institutionele markten.

Demonstraties en workshops
VEG. is een event voor en door AGF-professionals. De aanpak en het programma zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Founding Partners: marktleiders en innovators vanuit de verschillende productgroepen. Tijdens VEG. worden de verhalen over de producten met lef gepresenteerd door middel van presentaties, workshops en demonstraties. VEG. wil kennis delen, inspireren, educatie bieden en aanzetten tot (prikkelende) meningsvorming. Dat gebeurt met een plezierige mix van demonstraties, workshops, mini-seminars en stands. Het versproduct en het verhaal achter het product staan centraal. In het VEG. LAB is speciale aandacht voor kleinschalige lokale bedrijven, start-ups, urban farmers en aanbieders van streekproducten.

Tijdens VEG. wordt alles uit de kast gehaald om groenten en fruit zo lekker en bijzonder mogelijk te presenteren. Ma Guise Catering zal tijdens de twee eventdagen de culinaire omlijsting verzorgen. Op het Live Cooking & Demoplein zullen onder anderen chefkok Friedjof Kempenaar en Mari Maris laten zien wat er allemaal mogelijk is met groenten en fruit. Het event wordt afgesloten met de VEG. BBQ op de havenkade.

RDM Rotterdam
Op de voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) werden in de vorige eeuw enorme schepen gebouwd. Tegenwoordig is hier een unieke combinatie van onderwijs, bedrijven, onderzoek en events gevestigd, die vorm geeft aan de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Het RDM-terrein heeft authentieke details en industriële karakter behouden en weerspiegelt de rijke geschiedenis van RDM. Zo ook de RDM Onderzeebootloods, die recentelijk gerenoveerd is, biedt ruimte aan allerlei typen evenementen. De loodsen hebben samen een oppervlakte van ca. 4.400 m² en beschikken over een (gratis) parkeerterrein achter de hal en moderne faciliteiten.

Voor meer informatie
www.veg-event.nl

Publicatiedatum: