Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VEG. 'eerste’ Ahoy-event in de RDM Onderzeebootloods

Het Vak Event Groente & Fruit helden (VEG.) is de eerste productie van Rotterdam Ahoy die plaatsvindt in de RDM Onderzeebootloods. Op 20 en 21 juni komen groenten- en fruitspecialisten, koks, cateraars, zorgprofessionals en 'foodies' uit het hele land naar de RDM Onderzeebootloods om de mooiste versproducten te zien en te proeven.

De enorme loods aan de Nieuwe Maas bleek het passende decor voor dit nieuwe AGF-event dat in het teken staat van inspiratie en innovatie. Na de renovatie heeft de RDM Onderzeebootloods zijn rauwe en industriële karakter behouden. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, kunnen bezoekers van VEG. zich straks onderdompelen in de verswereld. Dit eigen event van Rotterdam Ahoy is de eigentijdse opvolger van AGF Detail. VEG. speelt in op nieuwe ontwikkelingen, waaronder het sterk groeiende belang van niet-retailkanalen voor de afzet van groenten en fruit, zoals foodservice en institutionele markten.

Demonstraties en workshops
VEG. is een event voor en door AGF-professionals. De aanpak en het programma zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Founding Partners: marktleiders en innovators vanuit  de verschillende productgroepen. Tijdens VEG. worden de verhalen over de producten met lef gepresenteerd door middel van presentaties, workshops en demonstraties. VEG. wil kennis delen, inspireren, educatie bieden en aanzetten tot (prikkelende) meningsvorming. Dat gebeurt met een plezierige mix van demonstraties, workshops, mini-seminars en stands. Het versproduct en het verhaal achter het product staan centraal. In het VEG. LAB is speciale aandacht voor kleinschalige lokale bedrijven, start-ups, urban farmers en aanbieders van streekproducten.

Tijdens VEG. wordt alles uit de kast gehaald om groenten en fruit zo lekker en bijzonder mogelijk te presenteren. Ma Guise Catering zal tijdens de twee eventdagen de culinaire omlijsting verzorgen. Op het Live Cooking & Demoplein zullen onder anderen chefkok Friedjof Kempenaar en Mari Maris laten zien wat er allemaal mogelijk is met groenten en fruit. Het event wordt afgesloten met de VEG. BBQ op de havenkade.

RDM Rotterdam
Op de voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) werden in de vorige eeuw enorme schepen gebouwd. Tegenwoordig is hier een unieke combinatie van onderwijs, bedrijven, onderzoek en events gevestigd, die vorm geeft aan de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Het RDM-terrein heeft authentieke details en industriële karakter behouden en weerspiegelt de rijke geschiedenis van RDM. Zo ook de RDM Onderzeebootloods, die recentelijk gerenoveerd is, biedt ruimte aan allerlei typen evenementen. De loodsen hebben samen een oppervlakte van ca. 4.400 m² en beschikken over een (gratis) parkeerterrein achter de hal en moderne faciliteiten.

Voor meer informatie
www.veg-event.nl

Publicatiedatum: 16-5-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-7-2018 Programma open dagen Proeftuin Randwijk
19-7-2018 Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten
19-7-2018 Poolse AGF-beurs Fresh Market 2018 groeit dit jaar
18-7-2018 In Berlijn zonder stand: trend of incident?
17-7-2018 Fotoverslag van Amerikaanse biobeurs Organic Produce Summit
17-7-2018 Staay Food Group ziet af van deelname aan de Fruit Logistica 2019
17-7-2018 4th EU Fresh Info Forum
17-7-2018 Hockeyster Maartje Paumen at tijdens topsportcarrière dagelijks blauwe bessen
17-7-2018 Internationale journalisten op excursie van ‘Field to Fork’ in Westland
17-7-2018 Verduurzaming voedselproductie centraal in Holland Paviljoen Grüne Woche
17-7-2018 Vierdaagsewandelaars halen bijna de groente- en fruitnorm
13-7-2018 Open dag blauwebessentelers op 14 juli
11-7-2018 Frankrijk: Vijf tomaten innovaties om in de gaten te houden
9-7-2018 Tweedaagse trip Agri Ladies naar Dublin
9-7-2018 Webinar huisvesting arbeidsmigranten
6-7-2018 Kas op kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes
6-7-2018 "Kolen, een teelt met toekomst"
4-7-2018 Tweede editie van Interpoma China
3-7-2018 PotatoEurope 2018 in Duitsland
3-7-2018 ‘Blauwe bes in beweging’ op 13 juli 2018