Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijk seizoen voor Chinese knoflook in aantocht

"China is een belangrijk land voor de teelt en export van knoflook. We leveren meer dan 70% van het wereldwijde knoflookaanbod. De belangrijkste teeltgebieden zijn het district Qi, Zhong Mu, Jinxiang, Pi Zhou, Lan Ling en Cang Shan. Van deze regio's is Jinxiang het meest gerenommeerd. Jinxiang staat ook wel bekend als de thuisstad van Chinees knoflook. Het is echter ook een oud teeltgebied, waar bepaalde ziektes steeds meer voorkomen. De provincie Henan is relatief gezien nog een jong teeltgebied. De opbrengst kan hier neerkomen op rond de 2 miljoen ton," zegt Liu Bingjie, die als knoflookteler en exporteur in Henan is gevestigd. 


Knoflook uit Henan


Plantage voor knoflook

"De wereldwijde knoflooksector doet het dit jaar over het algemeen gezien niet zo goed. China is daarop geen uitzondering. De sector heeft met name moeite in Yunnan en Sichuan, waar het knoflook niet meer op de markt kan worden geplaatst wegens te lage prijzen. De prijs van Chinees knoflook komt nu neer op 1,6 yuan per kg (€0,21). Een jaar geleden stond deze prijs nog op 3,2 yuan per kg (€0,42), waarmee de prijs effectief 50% is verminderd. Dit probleem geldt niet alleen voor de Chinese markt. De export naar Birma en India is ook erg moeilijk geworden."


Knoflook voor export



"Het knoflookseizoen begint dit jaar vanaf het midden van augustus. Wat de huidige situatie betreft lijkt het al vast te staan dat de markt zich op laag tempo beweegt. De concurrentie zal naar verwachting erg heftig worden. De reden hiervoor is omdat het aanbod groter is dan de vraag. De vraag staat min of meer elk jaar op gelijke hoogte. Zodoende wordt het probleem voornamelijk veroorzaakt door het aanbod."


Knoflook uit Henan 




"In de provincie Henan hebben we een areaal voor de knoflookteelt van iets meer dan 13.300 hectare. Onze knoflook komt via groothandelaars en supermarktketens op de markten terecht van Guangzhou, Shandong, het gebied ten zuiden van de Yangtze Rivier, Beijing en alle grote en middelgrote steden van China. Er wordt ook geëxporteerd naar Europa en landen in Zuid-Oost-Azië, zoals Cambodja en Vietnam. Over het algemeen letten onze klanten in Zuidoost-Azië meer op de prijs, terwijl onze Europese klanten meer oog hebben voor kwaliteit."

Liu Bingjie
Grower and Merchant of Henan Garlic
Tel: +86 180 3774 6452


Publicatiedatum: