Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste nieuwe Italiaanse uien op de markt

De eerste uien van Italiaanse bodem zullen over een aantal dagen op de markt worden gebracht. Dat wordt door een aantal spelers uit de sector bevestigd.


Vroege witte ui

Teler Marco Tugnoli uit de provincie Bologna heeft drie hectare met vroege uien. "Over een paar dagen gaan we oogsten. De opbrengst lijkt niet zo hoog, maar dat is normaal voor vroege uien. De kwaliteit lijkt goed en we verwachten dat de prijs goed is en goed blijft."

Het winterseizoen was vrij grillig met temperaturen boven het gemiddelde in januari, vervolgens koud en daarna een hoge temperaturen in april. Hierdoor is de oogst beneden het gemiddelde. Feit is dat er weinig product op de markt is en wat er is, komt uit het buitenland.

Uienhandelaar Davide Marmocchi bevestigt dat er de afgelopen tijd veel werd geïmporteerd uit Australië, Mexico en India. "De eerste vroege Italiaanse uien moeten nog binnenkomen. Ze hebben over het algemeen een vrij bleke kleur. De hoop is dat de kwaliteit goed is."
Publicatiedatum: