Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ad Klaassen uitgezwaaid na drukbezochte ALV GroentenFruit Huis

Tholen - Na 43 jaar werkzaam geweest te zijn in de groenten- en fruitsector, zei secretaris Ad Klaassen gisteren in een afscheidsreceptie na afloop van de ALV van GroentenFruit Huis de sector vaarwel. Vele bekenden kwamen hem in Hilvaria's Studio in Hilvarenbeek de hand schudden. "Zonder jouw inzet was GroentenFruit Huis in 2016 niet tot stand gekomen. Het samengaan van handel en productie was best spannend. Ik kan dingen wel bedenken, maar jij wist hoe het zou vallen", complimenteerde directeur Gert Mulder zijn voelsprieten. Ook Gerard Pronk van Coforta sprak als 'werkgever' - Ad stond al die jaren op de payroll van The Greenery en was gedetacheerd aan DPA/GroentenFruit Huis - enkele woorden ter afscheid. Hij noemde Ad zorgvuldig en alert. Ook Michiel van Ginkel van DPA roemde de vasthoudendheid en secuurheid in het werk van Klaassen. "Alles komt op één of andere manier altijd terug."

Ad en Toos Klaassen

Uiteraard kreeg Ad ook de gelegenheid om zelf op zijn carrière terug te blikken. Gestart bij de NCB te Tilburg (de voorloper van ZLTO), werd hij al jong directeur van Veiling Veldhoven, destijds vooral bekend om de champignons. Na het opgaan in The Greenery "waar ik de uitdaging had om opdrachten van de coöperatie uit te voeren die niet altijd in lijn waren met de lijn van het Greenery-bestuur, maar we zijn er altijd uitgekomen" werkte hij de laatste jaren als secretaris namens DPA en GroentenFruit Huis. Suzan van Kuppeveld zal hem in deze functie opvolgen.

Mariette Hamer

De bezoekers van de afscheidsreceptie hadden er intussen al een algemene ledenvergadering opzitten. Voorzitter Mariette Hamer van de Sociaal Economische Raad (SER) had zich de door Kees Wantenaar gepresenteerde cijfers over de sector - 6 miljard import vanuit 120 landen, 9,6 miljard export naar 152 landen en 3,3 miljard euro omzet aan Nederlandse producten - goed op zich laten inwerken en pleitte voor de inzet op respect voor mensenrechten en milieu. Vanuit de SER wordt ingezet op convenanten voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO-convenanten), een samenwerking tussen bedrijven, overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties. "Belangrijk is dat de sector zelf initiatief neemt. Ga pro-actief het gesprek aan en werk gezamenlijk als sector, maar ook met andere sectoren. Deze aanpak kan een branche structureel veranderen."

Philippe Appeltans

Philippe Appeltans, voorzitter van de commissie Groenten & Fruit van Copa Cogeca - later op de avond werd hij als directeur van BelOrta benoemd - lichtte aansluitend de ontwikkelingen binnen de EU toe. Hij noemde samenwerking binnen de groenten- en fruitsector een blijvende must in het nieuwe EU-beleid en roemde de afzetorganisaties als hoekstenen van de sector. "Door de jaren heen heeft de Nederlandse en Belgische afzetstructuur model gestaan voor andere lidstaten. Als we samenwerken kunnen we impact hebben. Dat blijkt wel uit het landbouwbudget waarbij de komende jaren de groenten- en fruitsector gevrijwaard lijkt van bezuinigingen. Ook is onze sector de grootste gebruiker van het beschikbare promotiebudget."


Na de vergadering bleef het nog lang gezellig in Hilvarenbeek.

Publicatiedatum: 24-5-2018
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-8-2018 Veel grote AGF-handelaren op Chinese FVF
17-8-2018 Voorbereidingen Aardappeldemodag in volle gang
17-8-2018 PMA Fresh Connections van start in Pretoria
17-8-2018 Stijgende vraag voor pitahaja zwengelt teelt aan
16-8-2018 Soloberry zoekt uitbreiding in Aziatische markt
15-8-2018 In één middag weer helemaal bijgepraat over aardbeien
15-8-2018 Gediplomeerd Keurmeester in drie maanden
14-8-2018 Open dag proeftuin Randwijk donderdag 16 augustus
14-8-2018 Van one-bite komkommer tot Silky Pink-tomaten
14-8-2018 Internationaal gastenprogamma op Fruit Attraction beurs Madrid
13-8-2018 Seeka introduceert nieuw rode perenras in Hong Kong
10-8-2018 AGF retail factfinding missie Polen
9-8-2018 Champignondagen 2019
7-8-2018 Terugkombijeenkomst DatakwaliTijd 2.0 in AGF
7-8-2018 Thoolse appelplukdag op 11 augustus
20-7-2018 Interpom Primeurs 2018 uitverkocht
20-7-2018 Netwerkborrel Comité Importeurs en Exporteurs Derde Landen
19-7-2018 Programma open dagen Proeftuin Randwijk
19-7-2018 Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten
19-7-2018 Poolse AGF-beurs Fresh Market 2018 groeit dit jaar