Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exclusieve trans-Atlantische dienstregeling

Maersk breidt aanwezigheid in Canada en Europa uit

Maersk Line heeft vandaag aangekondigd haar diensten tussen het Europese Middellandse Zeegebied en Canada uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van zowel im- als exporteurs aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

 
De exclusieve, volledig door Maersk verzorgde wekelijkse dienstregeling zal bestaan uit een rotatieschema met vijf schepen met aankomsten in Salerno en La Spezia (Italië), Fos-sur-Mer (Frankrijk), Algeciras (Spanje), Montreal en Halifax (Canada) en Valencia (Spanje). Overige Mediterrane markten zullen ook gemak hebben van deze nieuwe regeling dankzij de geïntegreerde overslagdiensten in Algeciras en Valencia, met een consistente stroom producten van en naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De nieuwe dienstregeling, 'de Mediterranean-Montreal Express', zal vanaf juli ingaan, waarbij de eerste afvaart op 2 juli vanuit de Italiaanse stad Salerno plaats zal vinden. Naar verwachting zal het schip op 19 juli de haven van Montreal bereiken. 
 
Vorig jaar groeide de Canadese im- en export met 6,9%, een teken van de economische groei en welvaart van dit land. Voor 2018 verwacht Maersk een toename van 7% in het zeecontainervolume dankzij de handelsakkoorden CETA en CPTPP, die de groei van de trans-Atlantische en trans-Pacifische handel aan zullen jagen. Daarnaast gaat Maersk dit jaar wederom uit van een gezonde groei van de Canadese import uit het Midden-Oosten, India, Pakistan en Verre Oosten, die in 2017 met ruim 9% groeide. 
 
Newswire.ca meldt dat deze dienst bovendien de oostelijke haven in Halifax, in Nova Scotia, zal verbinden, waarmee tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van deze belangrijke Canadese versmarkt en die het gekoeld transport van voedingsproducten, die voorheen vanuit de Canadese maritieme provincies verladen werden, mogelijk maakt. 
Publicatiedatum: