Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientranen op twitter: Boer profiteert niet van giga-uienomzet

Aan het einde van het uienseizoen is het tijd voor terugblikken, zo ook op Twitter.

"De sorteerders en exporteurs hebben weer een grote omzetprestatie geleverd. Helaas heeft de producent er voor het tweede jaar op rij weer weinig aan mogen verdienen", constateert Blitterswijk Agro uit Biddinghuizen.

"Tja, er zijn een paar goede kansen geweest. Alleen heeft maar een klein deel daarvan kunnen profiteren", reageert Eric Moerdijk van uiensorteer- en pakstation Monie.

Waarop teler Mark Brantjes reageert: "Goede kansen? Bij zo'n giga vraag/export kun je eerder en beter de vraag stellen waarom een uienmarkt die van oudsher de kenmerken heeft volatiel te zijn, amper in beweging komt. Nimmer boven kostprijs."

Bio-teler Thijs Geerse nuanceert: "Beetje kip en ei verhaal misschien. Is de grote export niet een gevolg van de lagere prijzen. Met lage inkoop zijn nou eenmaal meer bestemmingen bereikbaar...."

"Als verwerkers dit goede kansen noemen kan je als teler maar beter je conclusie trekken", reageert teler Anko Havinga.

"Ik zeg ook dat er een paar kansen geweest zijn en dat daar slechts enkelen van hebben kunnen profiteren. Door het hele seizoen heen zijn er een aantal momenten geweest met prijzen boven kostprijs. Alleen is het dan een kwestie van op het juiste moment zaken doen", zegt Moerdijk.
Publicatiedatum: