Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarschuwing! Uienvlieg geconstateerd in Limburg

In Limburg is uienvlieg en bonenvlieg geconstateerd. Dit komt door de warme dagen van afgelopen tijd. Met name BC telers kunnen hier last van krijgen. Deze vliegen kunnen grote schade aan uw gewassen aanrichten, waarschuwt Hazera.

Uienvlieg
De uienvlieg (Delia antiqua) is het belangrijkste schadelijke insect in uien en prei (preivlieg). Er zijn twee tot drie generaties per jaar in de periode mei – september. In het voorjaar komen de vliegen uit de grond in velden waar het vorige jaar uien stonden. Ze zoeken dan de uienvelden in de buurt op en leggen hun eitjes bij de jonge plantjes. De maden eten de ondergrondse delen van het uienplantje op; in de zomer eten ze aan de bol. Ze overwinteren als pop in de grond. Wordt geen bestrijding toegepast, dan kan de schade groot zijn.

Bonenvlieg

De bonenvlieg (Delia platura) kan op biologische percelen grote schade aanrichten in gewassen zoals spinazie, pompoen en bonen. Kiemplanten lijden soms zo erg onder vraat, dat er opnieuw gezaaid moet worden.

Bron: Hazera

Publicatiedatum: