Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

2 t/m 4 juli 2018

Factfindingmissie Foodservice (verse) levensmiddelen Duitsland

De totale omzet in de Duitse foodservice groeit jaarlijks en bedraagt bijna € 75 miljard. Na retail is dit het grootste afzetkanaal voor (verse) levensmiddelen in Duitsland. Duitse consumenten hebben andere eetgewoonten dan Nederlandse. Dit beïnvloedt ook de gehele foodserviceketen. Vanuit Nederlands perspectief is deze keten niet altijd even makkelijk te doorgronden. De foodservicemarkt in Duitsland is zeer groot, op groothandelsniveau tot wel € 30 miljard inclusief de versgroepen. Maar de keten is ondoorzichtig. Er zijn veel verschillende partijen die belangrijk zijn, maar nauwelijks voorkomen in statistieken.

Begin juli wordt er een Factfindingmissie Foodservice Duitsland georganiseerd, die u inzicht geeft in de Duitse Foodservicemarkt (Gemeinschaftsverpflegung, GV) van het grootste buur-Bundesland van Nederland, Noordrijn-Westfalen, met bijna 18 miljoen inwoners. De verschillen tussen het eisenprofiel van de foodservice t.o.v. de retail met consequenties voor assortiment en logistiek komen aan bod, evenals de kansen die ontstaan in grote instellingen door nieuwe foodtrends, zoals eiwit verrijkte producten of personalised food, gericht op specifieke doelgroepen zoals patiënten of sporters.

Voor wie?
Deze Factfindingmissie Foodservice is interessant voor bedrijven in de diverse foodsectoren zoals vlees, zuivel, bakwaren, brood en AGF van vers en bewerkt tot diepvries, gekoeld en geconserveerd. Maximaal 20 deelnemers uit diverse foodsectoren leren meer over de nieuwste foodservicetrends en afzetkanalen en ontmoeten boeiende bedrijven, waaronder ziekenhuizen, bedrijfscatering, horeca en voedselverwerkers.

Meer informatie en aanmelding:
Oost NL, Jochem Wolthuis, 06 16 29 03 95 of jochem.wolthuis@oostnl.nl


Drs. Jochem Wolthuis
Duitsland Desk Agri, Food & Flowers
Gsm +31 6 16 290 395
www.duitslanddesk.nl


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018