Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflook uit Jinxiang populairder dan uit Cangshan

Jinxiang en Cangshan zijn twee van de grootste teeltgebieden voor knoflook in China. De knoflook van Cangshan stond voor 1997 goed bekend in de internationale markt. De exportprijs lag toen zo'n US$100 (€85,65) per ton hoger dan bij de knoflook uit Jinxiang. Op dit moment wordt er echter slechts 30.000 ton aan knoflook vanuit Cangshan geëxporteerd, terwijl Jinxiang meer dan 260.000 ton aan meer dan 70 landen levert.


Werknemers selecteren knoflook


Verse knoflook


Verpakte knoflook

De voornaamste reden voor deze ontwikkeling is omdat importerende landen steeds hogere eisen stellen aan hun knoflook. Een van deze eisen komt neer op een diameter van minstens 4,5 cm. Over het algemeen voldoet het knoflook uit Cangshan niet aan deze maat.


Sorteerlijn voor knoflook


Opslagfaciliteit voor knoflook


Verse gember
 
"We werken samen met zowel telers in Jinxiang als in Cangshan. We kopen gember en knoflook in en sturen dit naar retailers. Ons jaarlijkse volume komt neer op meer dan 50.000 ton. Het knoflookvolume van dit jaar komt overeen met dat van vorig jaar. De prijs is in verhouding echter veel lager. Het is moeilijk om te zien hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Het hangt voornamelijk af van de balans tussen vraag en aanbod. We leveren voornamelijk ons knoflook aan groothandelaars en supermarkten in grote en middelgrote Chinese steden. Ook hopen we een nieuwe markt te openen voor knoflooktenen," zegt She Chunjiang van de Shandong Jining Haiyu Trading Company.

She Chunjiang
Shandong Jining Haiyu Trading Company
+86 159 0537 9826
+86 537 232 1568 
Publicatiedatum: