Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumenten Bangladesh blij met lagere uienprijs

De prijzen van uien, één van de basisingrediënten voor de Iftar, zijn met €0,05-€0,10 per kilo gedaald. Er zit wel een groot verschil tussen de prijzen in de groothandel en retail. 

 
Consumenten zeggen dat veel handelaren zich niet aan de door de autoriteiten vastgestelde prijzen houden. Ook worden toezichthoudende instanties ervan beschuldigd dat ze de markten onvoldoende controleren om de prijzen tijdens de Ramadan op een aanvaardbaar niveau te houden. 
 
Ook de prijzen van komkommers, wortelen en aubergines zijn gedaald. Handelaren laten weten dat de aanvoer van lokale en geïmporteerde uien overvloedig is. Daarnaast is de import van uien uit India ook goedkoper geworden met als resultaat dat de prijzen van binnenlandse en importuien gedaald zijn. 
 
Op verschillende markten werden uien verkocht voor €0,36-€0,46 per kilo, importuien werden verkocht voor €0,20-€0,30 per kilo. Een week geleden bedroeg de prijs van lokale uien nog €0,51-€0,56 per kilo en die van Indiase uien €0,36-€0,39 per kilo. 
 
Handelaren van de Karwan Bazar vertelden aan de The Independent dat het overaanbod aan lokale en importuien de prijsdaling heeft veroorzaakt. Ook in India zijn de prijzen gedaald, waardoor importuien goedkoper zijn geworden. 
Publicatiedatum: