Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Israël: honderden kilo's uien gestolen uit kibboets

Afgelopen maandag werden honderden kilo's net geoogste uien gestolen van plantages in het noorden van Israël. Telers ontdekten dat om en nabij de 200 kg uien, die de dag ervoor geoogst en in kartonnen dozen verpakt waren, uit de kibboets verdwenen waren. 

Het incident leidde tot de eis om van overheidswege hardhandig in te grijpen in deze 'epidemie van agrarisch geweld'. Volgens Ofer Gershowitz, directeur van een lokaal bedrijf dat deel uitmaakt een Ngo ter promotie tot ontwikkeling van de streek, is "landbouwcriminaliteit een nationale ramp geworden".

Volgens hem waait er een golf van geweld door de streek met het verbranden van gewassen, dagelijkse diefstal van producten en het in de brand steken van landbouwvoertuigen en machines. Hij is van mening dat nationalistische redenen hieraan ten grondslag liggen, maar dat de dieven ook uit zijn op geldelijk gewin. 

"De regering zou dieven en criminele, nationalistische terroristen die beschermingsgeld van telers eisen en hun eigendommen vernielen door brand en diefstal hogere straffen moeten opleggen."

Volgens timesofisrael.com, heeft de politie nog geen commentaar gegeven.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018