Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees Bruyn, Staay Food Group:

"Alle ruimte voor Egyptische rode uien"

Tholen - Bij Staay Food Group werd medio mei het seizoen met rode uien uit Egypte afgetrapt. De voorraad rode uien uit Nederland is een eind geslonken, dus er is alle ruimte op de markt voor de Egyptische uien", vertelt Cees Bruyn. De oogst in Egypte is iets kleiner dan vorig jaar. Daarnaast zijn volgens hem de kosten onder meer van brandstof een stuk hoger geworden. 



Staay Food Group focust zich bij de uienimport puur op de Egyptische rode uien. "Het Nederlands seizoen is een eind voorbij en we kunnen tot medio augustus doorgaan met de rode uien uit Egypte." We bieden de rode uien aan in de sorteringen 60-80 mm en 80-100 mm."



We verkopen de rode uien aan een brede range klanten", vertelt Cees. Hij ziet de teelt in Egypte in een razend tempo professionaliseren. "Dat zie je in de uien, maar ook met andere producten. Ik vind het verbazingwekkend hoe het land tegenwoordig aan de weg timmert. Daarbij zijn de klimatologische omstandigheden er uitstekend."

Voor meer informatie:
Staay Food Group
T +31 180 679 100