Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Iedereen wil meedenken over uitbreiding en verbetering van kennisaanbod"

Bio Academy maakt verdiepingsslag tijdens kennisdag

Tholen Ė Kennisplatform Bio Academy gaat jaarlijks een kennisdag organiseren. Op 29 mei vond de eerste editie plaats op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Kennisaanbieders spraken over de kwaliteit van het aanbod en over de drijfveren van de Bio Academy. "Bijna al deze partners en aanbieders van het eerste uur hebben het slechte weer kunnen trotseren, waardoor we met 32 mensen van start konden met gezamenlijk verder bouwen aan kwaliteitsontwikkeling in de biologische sector", vertelt Ingrid Veeman namens Bio Academy.   

De kennisuitwisseling vond binnen en buiten plaats. Foto's: Alice Leijten.

Arend Zeelenberg, bestuursvoorzitter van Bio Academy, kijkt met een goed gevoel terug op de kennisdag. "Ik ben niet alleen tevreden, maar zelf ook nog meer enthousiast geraakt. Vooral omdat ik tijdens het evenement besefte dat het gelukt is en gaat werken. Ik merkte dat iedereen wil leren en wil meedenken over wat we nog meer aan het kennisaanbod en de kwaliteit daarvan kunnen doen. Ook mensen die hierin al actief zijn willen leren hoe dit nog beter kan."

Geertje Schlaman geeft aan dat de organisatie heel positieve reacties van de deelnemers gekregen heeft. "Het was erg geslaagd. En vanwege de hoge temperaturen kon een deel van het programma buiten plaatsvinden, dit maakte het nog informeler. Het was een goede mix aan mensen, waaronder vertegenwoordigers vanuit verschillende bestuurslagen, trainers en telers. Hierdoor konden de aanwezigen ook heel veel van elkaar leren. Erg belangrijk, want met elkaar maken we de Bio Academy."


Geertje gaf na de pauze ťťn van de drie workshops en vertelde de aanwezigen over hoe zij het beste een training op kunnen zetten. "Het doel van de cursus is vaak duidelijk, maar om dit doel te bereiken is het essentieel om de activiteiten en leerdoelen helder voor ogen te hebben. Dat is niet vanzelfsprekend en dit heb ik geprobeerd naar voren te brengen."


Bio Academy schreef naar aanleiding van de kennisdag 2018 het volgende persbericht:

Kwaliteit door kennisuitwisseling

Biologisch produceren is meer dan een kunstje om een schoon product te maken. De BioAcademy stelt zich ten doel daarom een breed aanbod aan kennis op het eigen platform te brengen. Tijdens de kennisdag 2018 van de academie draaide het om de kwaliteit van het kennisaanbod.

Kennisplatform  BioAcademy hield dinsdag 29 mei de kennisdag op landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar spraken de kennisaanbieders over de kwaliteit van het kennisaanbod en over de drijfveren van de BioAcademy. De biologische productieketen wil richtinggevend zijn bij een veranderende voedselproductie. Daarbij zien de deelnemers van de BioAcademie in dat ze elkaar scherp moeten houden. Dit past bij de cultuur in de sector. Uitwisseling van ervaringen versnelt de ontwikkeling van de snel groeiende biologische sector. Ondernemers bouwen door met opbouwende kritiek.

Tijdens de workshops blijkt dat de deelnemers elkaar willen beoordelen om daarmee het niveau van de BioAcademy zelf voortdurend te verbeteren. Ze denken aan evaluatie van de trainingen door de deelnemers. Deelnemers kunnen voor elkaar meer betekenen. Tijdens de workshop met Skal-medewerker Ingeborg de Groot kwamen verbeterpunten voor de aanpak van Skal op tafel en ook het 'buddybedrijf', waarbij een branchegenoot een nieuwkomer op de biologische markt op weg helpt tijdens certificering en omschakeling. Biologische telerscoŲperatie Nautilus werkt al met een systeem waarbij telers met ervaring nieuwe telers op gang helpen in de biologische productie.

Het aanbod van de BioAcademy is te vinden op www.bioacademy.nl.

Voor vragen over de ontwikkeling van het platform kunt u terecht bij Arend Zeelenberg (voorzitter, 06 54780755) en Geertje Schlaman (kwaliteitscommissie, 06 54336378).

Publicatiedatum: 30-5-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-6-2018 Spaanse bio markt groeit 12,5%
19-6-2018 Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?
18-6-2018 Nieuwe biologische regelgeving van Europese Unie gepubliceerd
18-6-2018 Oostenrijk pionier in biologische tuinbouw
14-6-2018 Rusland focust op biologische tuinbouw
14-6-2018 "WK-actie tomaten slaat aan in Duitsland"
14-6-2018 Deense bedrijven willen profiteren van stijgende vraag naar bioproducten in Nederland
13-6-2018 'Te snelle' zomerbietjes
13-6-2018 Poolse biotelers hebben meer steun nodig
13-6-2018 "Persoon er achter is voor mij even belangrijk als het product"
12-6-2018 "Bio-groenten en bio-fruit helemaal duurzaam"
8-6-2018 Sikkim is de eerste volledig biologische staat van India
7-6-2018 Amerikaanse telers zien af van bio-keurmerken
6-6-2018 Stand van Food: Toename verkoop biologische voeding
5-6-2018 "Mijn aardbeien rijpen natuurlijk in volle grond"
5-6-2018 Jonge Griekse gezinnen zien meerwaarde biogroenten
4-6-2018 REO Veiling begeleidt telers naar bio
1-6-2018 "Extreem belangrijk om verbinding te houden met je voeding"
30-5-2018 Colruyt zet in op meer bio-producten
30-5-2018 Kijk mee met de omschakeling van de familie Buijsrogge