Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importheffing EU als vergeldingsmaatregel VS

Niet alleen Mexico smijt met heffingen op allerlei producten uit de VS. De Europese Unie verklaarde afgelopen woensdag vanaf juli invoerrechten op een lijst producten uit de VS op te leggen als antwoord op president Trumps besluit heffingen te leggen op de import van staal en aluminium.
 
"Het is een afgewogen en evenredig antwoord op de unilaterale beslissing die de VS genomen heeft," verklaart vicepresident van de Europese Commissie Maros Sefcovic.
 
Volgens Sefcovic worden de formaliteiten rond de lijst deze maand afgerond. De EU zegt dat het 'evenwicht-herstellende' tarieven zal introduceren ter waarde van ongeveer 2,8 miljoen euro door heffingen te leggen op staal, landbouw- en andere producten, waaronder bourbon, pindakaas, cranberries en sinaasappelsap.
 
Trump legde op 1 juni heffingen van 25% op staalimport en 10% op aluminiumimport vanuit de EU. Hij beweerde dat dit bedoeld was om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te beschermen, maar de Europeanen stellen dat het simpelweg om een staaltje protectionisme gaat die een schending van de wereldhandelsregels zijn. De EU exporteerde vorig jaar 5,5 miljoen ton staal naar de VS.
 

Volgens wabi.tv, is de EU ook naar de Wereldhandelsorganisatie gestapt. Mocht de beslissing van de WHO gunstig uitpakken, of mocht de zaak na drie jaar nog lopen, dan is de EU van plan om nog zo'n 3,6 miljoen euro op producten uit de VS te heffen.

Publicatiedatum: