Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Coolworld Rentals:

"Tijdelijke koelinstallatie huren ideale oplossing bij capaciteitsproblemen"

Tholen - Onlangs schreven we op deze site over het nijpend tekort aan koelruimte ondanks de toegenomen koelcapaciteit. Voor Constantijn Vermeulen van Coolworld Rentals een bekend fenomeen. Bij het fullservice verhuurbedrijf uit Waalwijk kun je voor kortere of langere tijd een mobiele koelcel, koelunit of andere mobiele koeler huren. "Een tijdelijke koelinstallatie huren is de ideale oplossing bij capaciteitsproblemen, seizoenspieken, evenementen of uitval. Een groot voordeel van huren is dat snel en eenvoudig capaciteit bijgeplaatst kan worden.""In de voedingsmiddelenindustrie zijn de juiste klimaat- en opslagcondities van primair belang. Binnen de AGF-sector verhuren we koel- of vriescellen voor de opslag van groenten, fruit, aardappelen of verse snijbloemen. Coolworld kan eveneens  snel een geschikte koeloplossing leveren voor bijvoorbeeld de koeling van kassen en de opslag van gewassen of het invriezen van producten. Bij een calamiteit of plotselinge behoefte aan extra capaciteit kunnen we adequaat een oplossing bieden met systemen voor klimaatbeheersing, luchtbehandeling, tijdelijke koel- en vriesopslag en verwarming", vertelt Constantijn.

"Vaak is warmte-overlast ook een oorzaak. Omdat verouderde installaties het niet trekken, huren veel distributiecentra koeling bij. Ondanks alle voorzorgen zijn calamiteiten nooit helemaal vermijdbaar: uitval van bestaande koelvoorzieningen, storingen die niet direct verholpen kunnen worden of nóg erger. Snelheid van handelen is dan onmisbaar om vervolgschades te beperken of langdurige productiestops te voorkomen. Toch hoeft zelfs een grote brand geen desastreuze gevolgen te hebben. Als je maar beschikt over een netwerk van flexibele toeleveranciers, die je écht weer snel op gang kan helpen", vervolgt Constantijn. Een voorbeeld waarbij de koelunits van Coolworld Rentals uitkomst boden, was het bedrijf Daily Fresh Food. Een desastreuze brand in het vers- en distributiecentrum van Daily Fresh Food in Geleen was het startsein van een logistiek huzarenstuk. Als onderdeel van het calamiteitenplan werd ook een beroep gedaan op Coolworld. De opdracht was helder: zo snel mogelijk leveren en opstellen van een groot aantal koel- en vriescellen op een noodlocatie. Zo ontving dit bedrijf - gewapend met een doordacht calamiteitenplan – al na 24 uur de tijdelijke koelunits op locatie.

"Een gigantische uitdaging, die in goede samenwerking succesvol werd voltooid. 24 uur na het sein 'brand meester' stond de eerste colonne met HACCP koelunits voor alle productgroepen op de noodlocatie. Een koelbloedige logistieke actie, die eraan bijdroeg dat Daily Fresh Food 95 procent van haar leveringen binnen 24 uur kon hervatten. Vanzelfsprekend bleven de tijdelijke koelunits van Coolworld operationeel gedurende de bouw van een nieuw vers- en distributiecentrum. Inhuur van koeling of verwarming is een ideale en vooral flexibele oplossing bij capaciteitsproblemen."

Voor meer informatie:
Coolworld Rentals
Duikerweg 34
5145 NV  Waalwijk
Tel: +31 (0)416-688088   Publicatiedatum: 11-6-2018
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-8-2018 "Koudebehandelingen probleem voor Zuid-Afrikaans fruit in China"
16-8-2018 Zomerhitte leidde tot storingen bij koelsystemen
13-8-2018 Verbindende sterke schakels van Agroventilatie op Aardappeldemodag 2018
16-7-2018 30.000 vierkante meter aan isolatiepanelen in DC Lidl
12-7-2018 Interko introduceert slimme rijpkamer
11-7-2018 Vitrinedeuren: energiebesparing of belemmering?
4-7-2018 Van Soest Coldstores en Bram van Tuyl nemen vrieshuis A2 Colstorage over
3-7-2018 Fysium om de rijping van appelen te beheersen
28-6-2018 Het effect van invriessnelheid op de kwaliteit van versproducten
27-6-2018 Vertrek Jacky en Alex de Bruijn bij Agro Merchants Westland
7-6-2018 Aldi hoeft verticale koelmeubelen in 7 filialen niet met dubbelglas deuren af te dekken
7-6-2018 ‘Koudemiddelen, the next step and beyond’
6-6-2018 IPHandlers bouwt nieuw Perishable Center
6-6-2018 Nijpend tekort aan AGF-koelruimte ondanks toegenomen capaciteit
5-6-2018 Oplossing voor behoud kleur en versheid bananen
5-6-2018 Grote markt voor conserveringsspray in China
4-6-2018 Opening nieuw koelhuis bij Zachtfruitbedrijf Schalkwijk
1-6-2018 Sandwichpanelen houden koude in de koelcel
1-6-2018 Nieuwe koelcontainers Chiquita houden bananen langer vers
23-5-2018 IIR Informatienota over ‘Vooruitgang in supermarktkoeling’