Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Monsanto komende tijd zelfstandig verder

Overname Monsanto definitief

Tholen - Het zal niet als een verrassing komen maar nu is het echt zo ver: Gisteren maakte Bayer het afronden van de overname van Monsanto bekend en is het ontstaan van een van de grootste chemiereuzen wereldwijd definitief. Vooralsnog echter blijft Monsanto nog zelfstandig opereren. 

De naam Monsanto zal daarmee komen te vervallen, maar zover is het nu nog niet. Pas als Bayer enkele divisies, waaronder groentezadendivisie Nunhems, aan BASF heeft overgedragen, wordt Monsanto echt overgenomen. Dit als gevolg van een eis van de Amerikaanse Justitie die wil voorkomen dat Bayer te groot wordt.

Bayer verwacht de overdracht van de divisies aan BASF binnen twee maanden af te ronden. Dan zal Bayer de grootste producent van groentezaden en gewasbeschermingsmiddelen worden. Werner Baumann, CEO van Bayer: "Na de overname zijn wij nog beter gepositioneerd op de wereldmarkt, maar duurzaamheid zal net zo belangrijk blijven als onze financiĆ«le doelstellingen." 

Voor Monsanto is het tijdens de interim-periode "business as usual", meldt het bedrijf. "De naamvoering Monsanto blijft voorlopig ongewijzigd, dus blijven we bijvoorbeeld op onze ongewijzigde e-mailadressen bereikbaar."