Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Monsanto komende tijd zelfstandig verder

Overname Monsanto definitief

Tholen - Het zal niet als een verrassing komen maar nu is het echt zo ver: Gisteren maakte Bayer het afronden van de overname van Monsanto bekend en is het ontstaan van een van de grootste chemiereuzen wereldwijd definitief. Vooralsnog echter blijft Monsanto nog zelfstandig opereren. 

De naam Monsanto zal daarmee komen te vervallen, maar zover is het nu nog niet. Pas als Bayer enkele divisies, waaronder groentezadendivisie Nunhems, aan BASF heeft overgedragen, wordt Monsanto echt overgenomen. Dit als gevolg van een eis van de Amerikaanse Justitie die wil voorkomen dat Bayer te groot wordt.

Bayer verwacht de overdracht van de divisies aan BASF binnen twee maanden af te ronden. Dan zal Bayer de grootste producent van groentezaden en gewasbeschermingsmiddelen worden. Werner Baumann, CEO van Bayer: "Na de overname zijn wij nog beter gepositioneerd op de wereldmarkt, maar duurzaamheid zal net zo belangrijk blijven als onze financiële doelstellingen." 

Voor Monsanto is het tijdens de interim-periode "business as usual", meldt het bedrijf. "De naamvoering Monsanto blijft voorlopig ongewijzigd, dus blijven we bijvoorbeeld op onze ongewijzigde e-mailadressen bereikbaar."Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018