Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Finland: volledig geautomatiseerde dc vertrouwt op IFCO-kratten

Een uniek logistiek centrum van de Finse retailketen SOK in de buurt van Helsinki is één van 's werelds eerste volledig geautomatiseerde koelhuis voor verse AGF. SOK maakt hiervoor gebruik van herbruikbare plastic kratten (RPC's) van IFCO.

Het vervoer van verse groenten en fruit van teler naar supermarkt is een race tegen de klok. Veelal verstrijken er maar een paar uur tussen de aankomst van de AGF in het distributiecentrum en het transport naar de consument. Om de distributie zo snel, efficiënt en kosteneffectief mogelijk te laten verlopen, nam SOK, de grootste retailer van Finland, half 2017 dit volledig geautomatiseerde bewaarplaats in gebruik. De helft van de kruidenierswaren die in het land worden afgezet, passeren deze bewaarplaats. Om haar procedures te ondersteunen, vertrouwt SOK op RPC's van IFCO omdat deze perfect voldoen aan de eisen van het geautomatiseerde systeem. De capaciteit van de bewaring bedraagt momenteel ruim 1,2 miljoen units per dag en er worden zo'n 21.000 verschillende artikelen verwerkt. Iedere maand zijn er meer dan een miljoen IFCO-RPC's nodig om 70% van alle brood en verse groenten en fruit de bewaarplaats te laten passeren. Medio 2019 verwacht Inex Oy, de logistieke dochteronderneming van SOK, de meeste AGF in RPC's te verladen, met een volume van 15 tot 16 miljoen RPC's per jaar. 

Voordelen RPC: vochtbestendig, stapelbaar en stevig
"De klant wilde met name het kantelen van kratten voorkomen," legt IFCO-directeur Wolfgang Orgeldinger uit. "Het was meteen duidelijk dat er een hoog percentage RPC's nodig was."


Voor meer informatie:
HBI Helga Bailey GmbH
Helen Mack, Stefan Schmidt
Tel.: +49(0)89-99-38-87-35 / -47
Email: ifco@hbi.de
Web: www.hbi.de

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018