Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




AGF Trendcafť: Is Milieukeur ook (bio)logisch?

Tholen - Supermarkten leggen, mede onder invloed van NGO's, de lat hoger met betrekking tot duurzaamheidscriteria. Ook de consument lijkt steeds vaker voor biologisch te kiezen. Het duurzaamheidskeurmerk Milieukeur, ook bekend onder de internationale naam PlanetProof, stond daarom afgelopen bijeenkomst van AGF Trendcafť centraal. PlanetProof werd tegen het licht gehouden en afgezet naast het Europese biologisch en het Eko keurmerk.

Klik hier voor de fotoreportage


Miriam van Bree van Bionext en Daan van Empel van GroentenFruit Huis geven een toelichting over (bio)keurmerken

Na een toelichting door twee keurmerkexperts ontspon zich een levendige discussie tussen telers, afzetorganisaties en retailers. Is Milieukeur ook Biologisch? Wat betekent het voor de telers en de prijzen? Moet je er als handelshuis voor kiezen? Wie draagt de kosten? Willen we het keurmerk op de verpakking? Organisator Maurice Wubben vatte de discussie kort samen: "We zijn de diepte ingegaan." Morgen zal AGF verslag doen hoe diep de discussie ging.

Plaats van handeling was De Beleving in Zeewolde, een biologische proeftuin waar door Bio Brass een stuk of 8 verschillende gewassen worden geteeld.  Gerjan Snippe (rechts op de foto) vertelde over de biologische vollegrond teelt en stak daarbij zijn enthousiasme voor rode bieten niet onder stoelen of banken. Het was dan ook geen toeval dat rode biet weer aan bod kwam bij het volgende onderdeel van het trendcafť: een kookwedstrijd. 

Na een uitleg van Eric Vos, uitbater van kook- en vergaderstudio De Beleving over rode biet - wat kun je ermee en welke smaken zijn vrienden van de rode biet - gingen de deelnemers in tweetallen met de bieten aan de slag en voegden er als echte chefkoks zoetjes, zuurtjes, knapperigheid en romige zaken aan toe. Iedereen wilde met het beste en mooiste voorgerecht voor de dag komen. Vervolgens genoten deelnemers van elkaars gerechten en het door Eric samengestelde diner en werd nagepraat over de keurmerken, persoonlijke en sector nieuwtjes.


Genieten van elkaars voorgerechten

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum: 13-6-2018
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-6-2018 Tuinbouworganisaties willen EU-normen behouden
20-6-2018 'Enorme groep werknemers draagt helemaal niks bij aan de maatschappij'
19-6-2018 Jaarlijkse groei van de arbeidskosten 2% in het eurozone
19-6-2018 EU start handelsoverleg met AustraliŽ
19-6-2018 ItaliŽ blokkeert Ceta-akkoord tussen EU en Canada
19-6-2018 Ziekteverzuim naar record door supergriep
19-6-2018 Hoe verzegelde containers worden opengebroken
19-6-2018 Canadezen boycotten Amerikaanse producten en annuleren vakanties
19-6-2018 Centraal-Amerikaanse telers profiteren van uitwisseling met Belgische bedrijven
18-6-2018 Internetcensuur en -suveillance per land
18-6-2018 "In twee of drie stappen bij de consument"
18-6-2018 Nederland verdient 22,7 miljard aan export naar het VK
18-6-2018 "Eisen gewasbescherming in On the way to PlanetProof zijn robuust en onafhankelijk bepaald"
18-6-2018 Brexit raakt 125 verdragen van de Europese Unie op het terrein van landbouw
18-6-2018 Trump kondigt 50 mld dollar nieuwe handelstarieven aan op Chinese import
15-6-2018 Arbeidswet duur voor ondernemer
15-6-2018 Britse en Ierse landbouwministers bespreken Brexit
15-6-2018 "Kansen voor verduurzaming teelt worden met Planet Proof gemist"
15-6-2018 Waarde bitcoin bereikt dieptepunt na diefstal
15-6-2018 Uit de dialectatlas: Hoe zeg je in Nederland gedag?