Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Landbouwveredelaars tonen nieuwe duurzame gewasoplossingen

5 juli: Grote landbouwpraktijkdag rond de perfecte plant

Onder het motto 'De Perfecte Plant' organiseren de zaadveredelingsbedrijven Limagrain, Hazera Seeds en SES VanderHave op donderdag 5 juli a.s. een groots opgezette landbouwpraktijkdag op hun thuisbasis in Rilland. Een unieke mogelijkheid voor akkerbouwers, veehouders, loonwerkers en andere vakprofessionals om een kijkje te nemen op Nederlands grootste onderzoeks- en plantenveredelingscentrum voor landbouwgewassen. Rond actuele thema's in de teelt van granen, maïs, suikerbieten, uien, peulvruchten, handelsgewassen, grassen en groenbemesters is een leerprogramma opgezet op een hectare groot demoveld. Het bezoek telt mee voor de licentieverlenging op het onderdeel Teelt. 
 
In de vruchtbare delta langs de Westerschelde werken de drie veredelaars aan tal van duurzame gewassen waarmee landbouwers de uitdagingen van het komend decennium het hoofd kunnen bieden. De nieuwste rassen zijn door multiresistentie weerbaarder en produceren meer én beter met beduidend minder input aan meststoffen en gewasbescherming. Op excursie door de kassen, klimaatkamers en proefboerderij krijg je op 5 juli een voorproefje en ontdek je hoe veredelingsprocessen steeds efficiënter verlopen. In een techdemonstratie zie je hoe slimme technieken (drones, sensoren, realtime beeld- en gewasanalyses) en big data helpen bij de selectie van de nieuwste rassen. Veel aandacht is er ook voor de thema's bodemgezondheid en bodemvruchtbaarheid én onze leefomgeving met een speciale halte rondom groen, natuur en biodiversiteit.

Er is een doorlopend programma van 10:00 uur tot 16:00 uur. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.deperfecteplant.nl/praktijkdag. De toegang is gratis. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018