Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

7 juli open dag bij Zeeuwse plantenveredelaars

In de Zeeuwse 'seed delta' in de polders bij Rilland-Bath is zaterdag 7 juli a.s. veel te beleven voor jong en oud. Drie wereldspelers in de zaaizaadveredeling van landbouwgewassen – Limagrain, Hazera en SESVanderHave – openen dan hun deuren voor het grote publiek. Kom langs en ontdek hoe onderzoekers en plantwetenschappers de basis leggen voor jouw voedsel! 
 
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en José van Egmond, burgemeester van Reimerswaal, zullen tijdens de open dag de allernieuwste veredelingsfaciliteiten openen: 1.500 m2 aan computergestuurde klimaatkamers en kasruimte om de perfecte plant voor de landbouw van morgen te ontwikkelen. Die plant is vitaal en weerbaar en produceert meer met minder (grondstoffen). Met verantwoorde teelten kunnen boeren zo de groeiende wereldbevolking blijven voeden. 
 
Door de gebouwen en laboratoria is een interessante rondgang uitgezet en op een speciaal aangelegd demonstratieveld kun je kennismaken met tientallen verschillende landbouwgewassen: van maïs tot suikerbiet, van graan, ui, bruine boon tot vlas. Verder zie je in de biodiversiteitsetalage hoe landbouw en natuur uitstekend samengaan en hoe slimme technologie (drones, robots, gps) helpt bij het selecteren van de beste planten. Met de zonnetrein is ook de proefboerderij aan de Westerschelde te bezoeken met diverse kinderactiviteiten.
 
Het terrein is doorlopend geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.deperfecteplant.nl/regiodag.


 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018