Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Op 18 juni was op NPO3 te zien hoe Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoek doen naar biologische groenten in Broodje Gezond (KRO-NCRV). Zijn biologische groenten echt gezonder dan niet-biologische groenten? Of is dat een fabeltje? Er is nog veel onduidelijk over het effect van biologische groenten op de gezondheid.
 
Betekent 'biologisch' ook 'onbespoten', zoals Ersin denkt? 
Marlijn vraagt zich af of biologische wortels een beter leven hebben. Ze praten met wetenschappers en telers om erachter te komen wat nou écht het verschil is tussen biologische en niet-biologische groenten. Welke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, hoe worden de groenten geteeld en welke voedingsstoffen krijgen we binnen?
 
Hoe schadelijk zijn bestrijdingsmiddelen?
Ersin loopt een dagje mee met een niet-biologische groenteteler, terwijl Marlijn preien schoonmaakt bij een biologische teler. Beide telers hebben een voorraad aan bestrijdingsmiddelen, maar wat zit daar nou precies in? Ersin vraagt het aan een landbouwonderzoeker. Hoe schadelijk zijn deze middelen voor onze gezondheid? Daarover gaat Marlijn in gesprek met een toxicoloog.
 
Klik hier voor de aflevering van Broodje Gezond.
 
Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg. Fotograaf: Stijn Ghijsen.
 
Bron: Visie.eo
Publicatiedatum: